47-годишната Наталия Янкова има нужда от нашата помощ. От години страда от рядкото заболяване периневрални кисти на Тарлов и спешно се нуждае от средства за операция в Кипър.

Офертата е на стойност 55 900 €. Нейните близки не могат да се справят финансово и поради това организират дарителска кампания, като разчитат на помощта на хората.

Ето какво пишат те:

/Публикуваме текста без редакторска намеса/

„Тя е един от организаторите на протестите на Хората с увреждания /ХУ/ през 2023 г. Тя е човек, който пропътува два пъти по 16 часа, за да мръзне в студа пред МС,МЗ, за да видят и чуят проблемите  на ХУ. Човек, който със знанията си в областта на НМЕ,ЗЗ,ЗХУ, денонощно преглеждайки медицински документи, помогна на стотици хора да получат справедливо решение от ТЕЛК комисии. Тя  пътува по цели нощи, за да стигне до други градове и да се разправя с РЗИ,ТЕЛК комисии, директори на болници, медицински надзор, лични лекари, за хората чакащи с месеци експертни решения от ТЕЛК , оставени  без пенсии, лекарства, здравни осигуровки, социални придобивки и без личен асистент. Тази жена успя да помогне на много ощетени от решения на ТЕЛК и продължава да помага,  въпреки болките и страданията си. Написала е десетки жалби към НЕЛК от името на ощетени и до момента е спечелила всички. Видях я в действие как умее да респектира тези институции и колко бързи и адекватни действия се предприемат след нейната намеса.

Наталия е активен борец сред ширещия се хаос в здравеопазването и  за правата на ХУ. Участвала е два пъти в дискусии по проблемите в здравеопазването към Здравната комисия към Парламента, също така в дискусия в МТСП.

Днес тя има нужда от нашата подкрепа. След дълги години лутане по болници, грешни диагнози и лечения, след направен ЯМР,  случайно беше открито рядко заболяване-Периневрални кисти на Тарлов. Това заболяване е непознато в България, няма нито специалисти и лечение, нито точка в НМЕ по която да бъдат освидетелствани. Такива пациенти остават без пенсии и без личен асистент, тях просто ги няма за държавата. Оставените без лечение пациенти със симптоматични кисти на Тарлов, остават парализирани и с адски, денонощни болки до края на живота си, за които обезболяващи не помагат. Лечение на това заболяване е 100% успешно, но само в чужбина а сумата е непосилна за семейството.

Без Вашата подкрепа с репортаж за кампанията Наталия е обречена да живее с денонощни изгарящи болки”.

 

Начини, чрез които можете да дарите:

Дарителска сметка: Банка ДСК Пулс

IBAN: BG70STSA93000030668775

BIC: STSABGSF

Титуляр: Наталия Ивановна Янкова

Nataliya Ivanovna Yankova

Revolut: @n421977

Nataliya Yankova

Основание: ДАРЕНИЕ

PayPal: nqnkova77@gmail.com