Три деца избягаха от детска градина в София, съобщава bTV. Случайни граждани ги срещнали на Кооперативния пазар в кв. "Люлин" около 9:30 часа вчера и ги върнали в детското заведение. Директорката на детската градина Дочка Мичева обясни, че всичко се е случило в рамките на 5-6 минути.

Тя увери, че е направено всичко възможно тригодишните деца да бъдат върнати невредими. Те са били в сградата и остава загадка как са излезли.

"Свързах се с администрацията на район "Люлин". Сигнализирах в дирекция "Образование". Обадих се и на родителите на децата", обясни Мичева.

Тя увери, че ще поиска още обяснения от персонала какво се е случило, за да може да вземе адекватно решение.

Мичева обеща наказания по Кодекса на труда, и то не забележка, а дисциплинарно уволнение или предупреждение за такова.

Баща на дете в същата градина се застъпи за педагозите, които работят там, и изрази мнение, че са стойностни хора с дългогодишен опит.

Той заяви, че няма информация да има притеснени родители, които да не искат да пуснат децата си. За тях е важно да разберат какво ще последва, за да не се повтори този случай. Имало информация, че това не е първият случай на територията на общината.

"За нас е по-важно генерално да се вземат мерки и да се реши проблемът, за да не може децата физически да успяват да отворят вратата на двора", подчерта бащата.