Инцидент с платформа едва не уби алпинисти, които миели прозорци на небостъргач в Канада. Силен вятър доведе до опасната ситуация. Това се случи в края на октомври. Мъжете, които се спасиха като по чудо, са българи. 23-годишният Любослав Механджийски е един от тримата, които са се озовали в опасната ситуация.

„Вятърът се появи около 12 ч., но аз получих SMS половин час по-късно. През това време момчетата бяха на 28-ия етаж, след което им се обадих да слизат надолу”, разказа пред БТВ Любослав.

На люлката по закон е позволено да има двама души. Другите две момчета са българин и канадец. Любослав е бил отдолу и е подсигурявал люлката.

Съоръжението започнало да се удря в небостъргача на 10-ия – 11-ия етаж. Един от прозорците се счупил, а другият българин увиснал от люлката. Предпазните въжета са спасили живота му.

Завърнаха се българските алпинисти, оцелели при инцидент на небостъргач в КанадаМъжете бяха провесени на люлка от високата сграда

„Ситуацията беше много стресираща. Помислих си най-лошото. Аз и моят колега отдолу видяхме как люлката започна да се блъска в сградата. Уплашихме се и моментално обезопасихме въжетата”, разказа Любослав.  

Според него единствената грешка е била, че никой не ги е предупредил, че ще излезе такъв силен вятър.

Въпреки инцидента Любослав казва, че няма да се откаже от професията си и би се върнал отново.