28-годишният Деян Христов от Сливен се размина с административно наказание от 2000 лева, постанови пловдивският районен съд. На 19 май м.г. година той слезе от джипа си и наби на кръстовище 52-годишната шофьорка Христина Стефанова затова, че карала бавно, съобщава „24 часа”.

Заради чистото си съдебно минало младият мъж получи по-леко наказание.
В залата не присъства нито той, нито пострадалата. Тъщата на обвиняемия Радка Йотова разказа, че тя била в колата на зет си, когато станал инцидентът. По думите й Деян силно се ядосал, като видял, че Стефанова криволичи по платното. В едната ръка държала джиесема си, а в другата цигара, волана го крепяла с коленете си.

"Тая пача ще ни блъсне", ядосал се Христов, след като Христина им засякла пътя. Той слязъл на червен светофар на кръстовището на "Карловско шосе", отишъл при водачката и казал: "Госпожо, не бива така да карате".

"Тъпанар, ти ли ще ми кажеш", отвърнала Стефанова. Според тъщата на Деян той не я е удрял. Потърпевшата си извадила медицинско на следващия ден. Според прокуратурата Деян й е нанесъл удар в слепоочието.

В джипа била приятелката на Христов Мария, която била бременна. Двамата живеели в Гърция, имали там магазин.

"Категорично ще обжалваме глобата", зарече се тъщата на Деян. (б.а., която е на снимката)

Още новини ТУК

TNS.bg