Жена на 104 години е изписана от видинската болница със синини. Снимките, публикувани в социалните мрежи, са изключително смущаващи. Те са публикувани от нейната правнучка Севда.

„Ние не видяхме нищо при изписването. Видяхме синините едва когато решихме да я преоблечем вкъщи“, обясни внукът на столетницата Емил Трифонов пред БТВ.

Неговата майка му е разказала, че 104 годишната му баба е била вързана за леглото. Това тя видяла, когато отишла да оправя някакви документи в болницата.

„Взехме си я у дома, но тя беше неадекватна, гледаше само в една точка“, разказа още Емил Трифонов.

Столетницата е била настанена в болницата заради бъбречна недостатъчност. Лежала е в болницата пет дни.

„Тя ни каза, че са ѝ давали само вода с лъжичка и нищо друго. Не можела да пие от чашка или от шише с вода. Ние ѝ занесохме банани и други неща, за които ние знаем, че обича. Никой обаче не ѝ дал храна“, категоричен е още нейният внук.

104-годишната жена сега е по-добре, но близките ѝ твърдят, че е била премръзнала и скована.

„На моменти пациентката е била психомоторно възбудена в резултат на прекаран мозъчен инсулт и корова атрофия. За да бъдат проведени лечебните мероприятия – като венозни инфуции и постановеното на спазмолитици и антибиотици, временно ръката е била фиксирана. Показаните синини не отговарят на тази имобилизация (фиксация – б.р.). Вероятно синините са от промени, които са характерни за толкова възрастен човек“, обясни д-р Богдан Томов, директор на лечебното заведение.