Сигнал на общински съветник за предложен рушвет е довел до ареста на кмета на Костенец Радостин Радев, а разследването срещу него върви от близо месец. Това стана ясно от съобщение на спецпрокуратурата за съвместната акция с КПКОНПИ и СДВР.
 
Радев обещал на съветника парична сума, за да гласува по определен начин на сесията на местния парламент. Досъдебното производство по случая е образувано в началото на юни. Заедно с Радев за 24 часа е задържан и собственик и управител на търговско дружество. Според неофициална информация това е Ивайло Пашов. 
 
Неговата фирма, която е от Стара Загора, е спечелила няколко обществени поръчки на общината в Костенец, научи TrafficNews.
 
Действията по разследването на Специализираната прокуратура, осъществявани със съдействието на КПКОНПИ и СДВР, продължават както в град Костенец, така в София и селища в област Стара Загора, съобщават още от държавното обвинение.
Репортер на TrafficNews видя как униформени изнасят документи от кметството, където бяха проведени разпитите на Радев и задържания бизнесмен. Малко по-късно и самият кмет беше изведен с белезници и вкаран в полицейската кола.
 
"От половин години кметът е в тежък конфликт с една група в Общинския съвет. Вероятно някой от тях е подал и сигнала срещу него. Предполагам, че въпросният човек наесен ще бъде кандидат за кмет на Костенец. Никой в общината не е чувал за някакви схеми с подкупи, но явно това е атака срещу Радев с политически привкус", коментира зам.-кметът Румен Тодоров. Според него обвиненията срещу кмета няма да издържат, но целта е той да бъде злепоставен и да не се бори за трети мандат наесен. Радев е издигнат от БСП, а основните му опоненти в местния Общински съвет са от ГЕРБ.