"Притеснен съм за войната. Преди два-три дни диктаторът Путин заяви, че решението вече е взето. На границата вече са оръжията на НАТО срещу руските оръжия. Трябва да сме много плътно до западния свят. Да се включим в помощта, правителството да спре да се крие. От първия ден сме участници във войната през посредници. Това е ясно и за децата. Посредници явно е любима дума на това правителство", заяви Бойко Борисов. 

Според лидера на ГЕРБ имаме редкия шанс да се откъснем от Русия, но правитеството иска да направи далавера. 

Борисов е категоричен, че кабинетът няма да падне.

"Те чакат да разделят много пари. Ще трябва полиция да ги вади от кабинетите. Той Радев защо се обърна срещу тях? Те с Нинова като майка и баща си прехвърлят отрочетата. Когато отрочетата кажат на баща си, че е позор - аз какво да кажа. Той ги взе никому неизвестни и им даде власт! Какво да кажа. Тези момчета  нарушиха парламентаризма и всички правила", заяви бившият премиер и заяви, че за съжаление няма с кого от управляващите да говори.

"На кого да говоря там на умно-красивия Мирчев, дето е  170 кила", каза още той.

"Корнелия няма да напусне, защото тя ще каже, че парламентът е решил да пратим военна помощ.  Госпожата ще излезе с една остра декларация и с това ще се приключи", направи прогноза Борисов. 

Той коментира и увеличената цена на газа: "Те крият каква е цената, но скоро ще стане ясно. Този лукс със всекидневното къпане приключва. Проверих дали работи банята в Банкя".  

Той направи и кратък обзор на икономиката в страната.

"Всички искат подпомагане. А данъците са едни и същи. Аз предупредих, че в продължение на една година Промяната ще обясняват, че ние сме виновни, а след това с техните далавери ще ни докарат до фалит. Аз нямаше да допусна нито едно от тези неща, които се случиха. Сега трябва или да се вдигнат данъците, или тези да си отиват.  Това обаче  са гениални схеми. Признавам. И чудесен ПР. С героична поза се правят на ястреби срещу руснаците. А в същото време в тинята прибират комисионните. Аз съм готов да ги подкрепя във всичко освен в далаверите, за да се изолираме от руския газ. Ако внесат предложение в парламента, ще ги подкрепим веднага. Но уж е война, а тези хора се скъсаха от почивки. Само госпожа Нинова работи тук. Щото има работа. Арсенал наема 300 нови работници. За къде ли отива това оръжие? Ние сме наивни, ама не чак толкова", продължи в обичайния си стил Борисов. 

На финала той не пропусна и скандала с Български пощи: "11 дни няма пощи. Всичко върви през ЕКОНТ, чийто собственик сега е министър на транспорта. Това ако не е конфликт на интереси, не знам кое е! За Търговския регистър, дето падна за два дни, ни разчекнаха! А сега 11 дни не могат да се оправят с хакерската атака. Къде е ДАНС, къде е БОП? Къде са им великите айтита? Това ли е промяната?"