9-годишна българка стана истински повод за гордост у нас. Бриана Петрова спечели конкурса GRAND PRIX „Мини Мис и Мини Мистър Планета 2019" и беше обявена за най-красивото момиче на Земята.

Домакин на конкурса за красота и талант тази година беше България. Той се проведе от 21 до 27 юни в курортния комплекс "Албена".

Претендентките бяха на възраст от 4 до 17 години. Бриана надви конкуренцията на участнички от над 20 държави - Южна Африка, Бразилия, Индия, Русия, Румъния, Грузия и други. 

Участниците се представиха в няколко тура: интервю с жури, модно ревю, представяне на талант, финално шоу, представяне с национални носии, тематично дефиле "Морско дъно", официални рокли и костюми. Те бяха оценявани от компетентно международно жури, съставено от професионалисти в сферата на шоубизнеса и красотата, журналисти и дизайнери. Имаше и детско звездно жури, което се състоеше от победители от предишни години, спечелили титлата "Мини Мис и Мини Мистър Планета" от България, Русия, Грузия, пише dir.bg.

Бриана Петрова е професионален детски модел и фотомодел. Има опит в телевизионни реклами, ревюта и многобройни фотосесии. Има покани за участия в модни ревюта на световноизвестни дизайнери, както  и за участия във филмови продукции. 

Освен като модел, 9-годишната чаровница участва и в много други международни и национални конкурси, където се изявява като певица, пианистка и танцьорка.