И днес ще продължи издирването на началника на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов, който от 48 часа вече е в неизвестност. От полицията в Стара Загора признаха, че са изключително притеснени от изчезването му и засега нямат обяснение и никакви индикации за причините.

Издирва се самият полицай, колата му и служебното му оръжие. И трите му телефона липсват и са изключени Проведени са разговори с най-близкото му обкръжение - сестра му и зет му, бившата му съпруга, както и бившата му приятелка. Обходени са всички маршрути, които и евентуално могат да бъдат посетени от полицая. Информацията за изчезването на Тодор Николов беше разпространена вчера. Мъжът е разведен и живеел със сестра си в Бузовград. Сигналът за липсата на Николов е подаден от сестра му. 

Днес ще бъдат проверени камерите на вход и изход на града, проследено и движението му, включително и до язовир Копринка и на връщане, където следите му се губят. Последният засечен разговор на изчезналия полицай е от 18 часа вчера, пише news.bg

Началникът на РУ Казанлък посочи, че в последно време той е споделил за по-сериозни сърдечни проблеми, но това, което се знае, е че тепърва предстоят изследвания и лечение.

"Повече от 40 часа липсва информация относно местонахождението на Тодор Николов. Допълнително се притесняваме, че липсва служебното му оръжие от касата на служителя. От момента, в който началникът на районното ме информира за случая съм разпоредил в Районното управление в Казанлък да бъде сформиран Оперативен щаб, който да планира, организира и проведе издирвателни мероприятия, за да установим местонахождението на колегата. Към настоящия момент нямам положителен резултат. От вчера колегите от Районно управление – Казанлък са обходили всички маршрути, за които имаме данни, че евентуално могат да бъдат посетени от колегата. Предстои да бъдат проверени всички камери на входовете и изходите на град Казанлък. Последната информация, която имаме един проведен разговор вчера от 16.20 часа. От тогава и трите телефона, за които имаме информация, са изключени", каза директорът на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, цитиран от Нова тв.

Няма индикации в последните седмици да е бил под напрежение или да е имал по-сериозни проблеми.