Двама души остават в болница след автобусната катастрофа на магистрала „Тракия” снощи. Пълният с пътници автобус се обърна в канавката на при 297 км на магистралата край Ямбол. Сред пътниците настанала паника в опит да излязат от автобуса 

31 пътници се отървават на косъм от трагедия. Хората разказват, че шофьорът заспал зад волана.

„Пътувах сутринта от Поморие със същия шофьор, караше само той, и на връщане също беше сам”, заявява Галя Василева.

 В автобуса нямало втори шофьор.

„Това означава, че един шофьор е карал в продължение на не знам колко часа. Автобусът тръгва от Слънчев бряг в 06:00 ч., отива до София и се връща обратно в четири, с един шофьор само”, заявява Галя Василева.

От фирма „Юнион Ивкони” признават, че не е имало втори шофьор, но този, който е управлявал катастрофиралия автобус, е спазил правилата за управление и почивка.

„Ако е правил услуга на свой колега и е направил курса сутринта, това при нас не е отбелязано”, заяви Георги Атанасов, изпълнителен директор на „Юнион Ивкони”, пред Нова телевизия.

Някои от пътниците опитвали да държат шофьора на автобуса буден.

„Имаше една рускиня до шофьора и му пускаше музика. Шофьорът беше като някакъв дрогиран, с риза разкопчана до пъпа. Шофьорът беше заспал”, заяви Веселин Алексиев.

Имало е вероятност и автобусът да се запали.

„Всички пациенти, които приехме, бяха в дизелово гориво”, заяви д-р Валентин Вълчев, МБАЛ „Св. Пантелеймон” Ямбол. През лечебното заведение са преминали 13 души, двама остават за лечение. Други трима са откарани в Карнобат.

Пътувалите в автобуса са предимно от Бургас. Половината от тях са ранени.

„Наранявания по горни и долни крайници, тъй като е настъпила доста сериозна суматоха. Автобусът се е обърнал и се е влачил около 20-ина метра в канавката”, обясни д-р Валентин Вълчев.

От пострадалите няма с тежки травми или опасност за живота. Останалите пътници бяха извозени с автобус на фирмата превозвач, пристигнал на мястото на катастрофата.