Пред майка си доведения си баща  в германия Северин Красимиров признал за убийството на журналистката Виктория Маринова и се разкаял за постъпката си, това каза  Асен Георгиев, доведен баща на Красимиров.

Вчера на 21-годишния мъж официално бяха повдигнати обвинения – за изнасилване и убийство на Виктория. Очаква се днес той да се изправи пред русенския съд, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

Асен Георгиев обяви още пред БТВ, че Северин, както и неговите брат и сестра „не са добре с главата” и доскоро пиели лекарства за този проблем. Той уточни, че би дошъл в България, за да го подкрепи, но работи и не може да отсъства от работа. пък и не знае как би могъл да му помогне.

Шестима служебни адвокати са отказали да поемат защитата на задържания за убийството на  Виктория Маринова, обяви русенски адвокат.

Разпитът на Северин в Русе продължил повече от четири часа. Той казал пред разследващите къде точно е заровил телефона на жертвата след нападението и малко по-късно устройството беше намерено от полицаите, пише Нова.

Все още не е ясно дали разпитът е проведен пред съдия, защото, ако това не е така, казаното от обвиняемия няма стойност пред съда. Не е официално съобщено и дали Красимиров е признал вината си за жестокото престъпление.