Строежът на поредната огромна жилищна сграда в центъра на Пловдив, може да предизвика сериозен инцидент, ако не се вземат адекватни мерки, сигнализира читател на TrafficNews.bg.  Той ни е изпратил снимки, на които се вижда как тротоарът по улица „Любен Каравелов” срещу Денталния факултет, буквално е изяден. От другата страна на оградата все още зее огромен изкоп, който застрашава сериозно живота и здравето на преминаващите хора. На кадрите личи и как е започнало пропадане и на друга част от въпросната пешеходна зона.

Наш репортер се свърза с кмета на район „Централен” Георги Стаменов. Той заяви, че разпореди проверка на сигнала и ще накарат строителите да обезопасят мястото. Ако е невъзможно да се обезопаси преминаването, то трябва да се пренасочи към другия тротоар.

Стаменов заяви, че фирмата строител вече е била предупреждавана за други нарушения по време на изграждането на жилищния комплекс.

Припомняме, че комплексът ще е с няколко секции по 7 етажа.  Теренът в стария ОУП е бил предназначен за строителство на детска градина, но статутът е бил сменен. През 2016 година парцелът от 1,3 декара влиза в Годишната програма за разпореждане с общинско имущество. Още същата година парцелът е продаден, а няколко месеца са необходими и да се издаде строително разрешение.

Очаква се до няколко месеца сградата да бъде завършена, като вече дори в сайтовете за недвижими имоти са пуснати за продажба апартаментите, като цената им на зелено е  от 750 евро/кв. м.