Голям парцел от близо 5 декара със стрелбище, намиращ се до Руския пазар в Пловдив, е пуснат на търг с първоначална цена от 684 006 лева, научи TrafficNews.bg

Имотът е с площ от 4977 кв.метра, върху които има построени две сгради, като едната е с РЗП от 967 кв.м, а другата - бойно стрелбище с площ от 1107 кв. 

Базата е известна като старото гарнизонно стрелбище в системата на Организацията за съдействие на отбраната (ОСО), но след като организация за военно-приложни спортове губи функциите си след 1992 година, минава в пределите на Гражданска защита. След вторичното преструктуриране на дирекцията към Пожарната, към този момент останалата част в ляво функционира именно към "Пожарна безопасност и защита на населението".

Обекта представлява едноетажна масивна постройка, която е изградена от носеща стоманобетонова конструкция - греди и колони. Състои се от стълбищна клетка, помещение пред самото стрелбище и три коридора за стрелба.  

От държавна частна собственост по неведоми пътища имотът е попаднал в ръцете на дружество за хартия и опаковки "Импас-93" ЕООД, което от своя страна е натрупало множество дългове, поради което към този момент имото е изкаран на пазара от частен съдебен изпълнител.

Фирмата на Иван Божиков е с капитал от 5000 лева и има три наложени запора - в полза на Алианц банк за 250 860 лв, в полза на конкурентната фирма "Ди ес смит България" АД за 34 049 лева и в полза на НАП. 

Настоящата продан е за удовлетворяване на дълговете именно на "Ди ес смит България".