Превозвачи от Пловдив и страната застанаха зад номинацията на Александър Манолев за нов транспортен министър на мястото на Ивайло Московски. Самият Манолев оттегли кандидатурата си вчера с мотив, че срещу него се провежда координирана атака от определена група хора, която отказа да назове и че по този начин се атакува и кабинета. В официално писмо до премиера Бойко Борисов обаче превозвачите изложиха мотивите си за подкрепата на Александър Манолев. Ето какво се казва в писмото:

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,

Обръщаме се към Вас във връзка с продължаващата неяснота около номинацията за нов министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, която би могла сериозно да застраши функционирането на транспортния сектор в страната на фона на предстоящото разглеждане на пакети Мобилност I и Mобилност II в Европейската комисия.

Към момента пред българските превозвачи стоят вътрешни неотложни проблеми, свързани с въвеждане на продуктова такса за тежкотоварни автомобили и автобуси, с което напрежението в сектора се засилва.

Кандидатурата на г-н Манолев, считаме за подходяща, тъй като вече успяхме да проведем съвместна среща, на която стана ясно за нас като представители на транспортния бранш, че г-н Манолев притежава необходимия административен опит и желание да припознае проблемите на превозвачите и да работи в посока защита на бизнеса.

Въпреки, че е външен за системата и непознат за нашите сдружения, в негово лице виждаме човек равноотдален от интересите на различните субекти в сектора, което  ни дава основание да считаме, че ще работи безпристрастно в името на транспортния сектор. 

Съюзът на международните превозвачи категорично застава зад номинацията на г-н Манолев  и изразява увереност, че работата в сектора ще продължи без сериозни сътресения в максимално кратки срокове!