Голяма конкуренция се задава в бизнеса с естетическите хирургически интервенции в Пловдив. Нов медицински център за пластична хирургия е напът да получи разрешение за строеж в Марково, научи TrafficNews.bg 

Инвестиционното намерение принадлежи на д-р Антон Тонев, през дружеството му „Медицински Център – Др. Антон Тонев“ ЕООД. За целта Тонев в пожелал обединяване на два терена от 3481 кв.м. и 1017 кв.м. в местността "Пиринчийката" на село Марково, които към момента са с предназначение за изграждане на болница.

По план медицинският комплекс трябва да бъде с разгърната площ около 400 кв.м., разпределени в приемна-лоби, помещение за кафе с бърза закуска, кабинет, операционна зала и 3 двойни стаи за пациенти. В центъра ще се извършва консултативна и оперативна дейност в областта на пластичната хирургия.

Междувременно ще се изградят и две нови жилищни сгради със застроена площ от 200 кв.м. и с РЗП - 500 кв.м. 

В момента медицинското дружество е подало документи за екологична оценка и тече срокът за обществен достъп до проекта.  

Практиката на д-р Антон Тонев започва в пловдивската клиника по изгаряне и пластична хирургия, а от 2006 година е в частния бизнес, отваряйки свой медицински център в София и става известен сред почитателките на пищното деколте. Очевидно пластичният хирург е решил да разшири регионално частната си практика, като за целта е избрал именно Марково. Преди години Тонев нашумя с участието си в българския издание на риалити формата "Пълна промяна".