Бутиков комплекс на метри от Гребния канал, жилища с впечатляваща гледка към най- голямото водно съоръжение в Пловдив, енергоефективна сграда с луксозно изпълнени общи части, вътрешен двор с детска площадка, подземен паркинг. Така изглежда накратко първата инвестиция на един от големите строителни холдинги в Ливан - Platinum Invest Holding под тепетата. Проектът се реализира съвместно с реномираните архитектурни бюра Ер Те Консулт и Бюро Интернешънъл. Интересът на компанията към България не е случаен, Platinum Invest Holding планира инвестиции в Европа, като първият град, който избират е Пловдив. Правят го след сериозен икономически анализ. Изпълнителният директор Мишел Ел Асмар, който бе сред домакините на посещението на българския президент в Бейрут през май, определя България като атрактивно място за капиталовложения в областта на строителството, търговията с недвижими имоти и медицинския сектор. Архитектурният проект е завършен, инвеститорът е на финалната права за издаване на строително разрешение, по план строителството трябва да започне през есента. За проекта пред TrafficNews разказва мениджъра на проекта от Platinum Invest Holding - Рамез Сааде. 

     -  С какво ви изкуши България и в частност Пловдив?

 - Нашият отдел по Бизнес развитие направи внимателно проучване на европейския пазар и установи, че в България има добри периспективи и стабилност, заради което ни препоръча да инвестираме точно тук. Убедени сме, че пловдивският пазар е многообещаващ и че търсенето е по-голямо от предлагането.

Как избрахте локацията за сградата? Какви са параметрите й?

 - Аргументите за избора ни са отражение на проучването ни на нуждите и желанията на съвременния потребител и на съветите на партньора ни арх. Радко Тодоров  от ЕР ТЕ Консулт, който работи по много мащабни проекти и е запознат с променящите се вкусове на клиентите. В днешно време хората търсят едновременно спокойна среда и близост до центъра на града. По този начин избрахме местоположението на нашия първи проект.

„REGATTA PARK WEST” ще се намира на бул. „6ти септември“ и напълно ще отговори на желанието на потребителите. Жилищният комплекс е едновременно на кратко разстояние от центъра и в непосредствена близост до Гребния канал. Тази част от Пловдив е една от последните спокойни зони в града. Комплексът включва 3 сгради и се състои от партер, 4 жилищни етажи и подземен паркинг.

-  Заложили сте на български архитекти. Как се насочихте към  тях?

 Срещнахме се с много български предприемачи и архитекти по време на проучването ни на пазара. Бяхме впечатлени от ЕР ТЕ Консулт  и Бюро Интернешънъл и техните водещи проектанти, които демонстрираха високо ниво на професионализъм и отговорност.

След задълбочени разговори ние основахме партньорство с ЕР ТЕ и Бюро, за да обединим сили и дълъг опит в България и на международната сцена и да развиваме неповторими и успешни проекти в тази област.

·  Профилът на клиента, който избира ново жилище  без значение дали става дума за дом или като инвестиция през последните години доста се промени. Купувачите са много информирани и са наясно какво търсят. Какви екстри ще предложи „REGATTA PARK WEST”?

- Трябва да признаем, че конкуренцията в днешно време е висока и предприемачите непрекъснато подобряват своите проекти. Въпреки това сме убедени, че сме вложили достатъчно усилия и опит, за да представим един от най-добрите проекти в областта.

Дизайнът на комплекса е изключително атрактивен – съдържа и просторна вътрешна частна градина, която създава красив пейзаж. Повечето от апартаментите имат благоприятна ориентация – или към Гребния канал или  Родопите, а някои от жилищата ще разполагат със собствени просторни веранди с градини. В допълнение към висококачествените довършителни работи и материали, „REGATTA PARK WEST" ще бъде и енергийно ефективен проект.

 -  Градът се задъхва под броя на увеличаващите се автомобили. Как е решен въпросът с паркирането в комплекса?

-  Комплексът  ще разполага с достатъчно голямо подземно и открито паркиране в допълнение към подземни изби и складови помещения.

-   На  какви цени ще се търгуват жилищата? От колко тръгват цените „на зелено” ?

- Цената ще бъде до 950 евро на кв.м., но ние предлагаме някои промоционални цени за клиентите, които резервират апартаментите си на зелено. Купувачите, които  се интересуват, могат да се обадят на нашия екип за продажби, където ще получат информация и професионална консултация за покупката на жилище. Те могат да се свържат с нас на 0886 125 917 за повече информация или да посетят нашия сайтwww.platinumburo.com

·  Кога е първата копка и кога предстои да бъде завършен?

- Първата копка ще бъде направена наесен, а сградата ще бъде завършена след две години.

·  Какъв е размерът на инвестицията, която правите в Пловдив?

- Проектът "REGATTA PARK WEST"е средномащабен с инвестиция от около 4 милиона евро.

-   Планирате ли други инвестиции в България?

- Разбира се. В момента правим проучвания върху втори проект в Пловдив и върху един в София. Винаги отделяме достатъчно време и се грижим да изберем правилната област, в която да се развиваме и да създадем специален проект, в който има нещо иновативно.

-  Като строителна компания къде срещате най-много трудности във вашата дейност тук?

- До този момент сме доволни от напредъка на бизнеса. В допълнение към възможностите, които страната предлага на чуждестранните инвеститори, нашите партньори играят голяма роля в превръщането на нашия бизнес в успешно занимание.

-·  Имате наблюдение върху тенденциите на световния пазара на недвижими имоти. Българският пазар следва ли тренда или се движи по собствени правила?

- Всяка страна има характерни особености и тенденции, които действат в границите ѝ, но като цяло основните фактори и условия на бизнеса с недвижими имоти са подобни навсякъде по света.

До този момент имаме положителни очаквания към нашите инвестиции и партньорство и съм сигурен, че нашата компания скоро ще увеличи инвестициите си в България.

 

Ливански предприемач след среща с президента Радев: Първата ни инвестиция ще е в ПловдивМишел Ел Асмар определя България като атрактивно място за капиталовложения