Емблематичното заведение "Конюшните" /"Конюшните на царя"/ търси нови съдържатели. Заведението, намиращо се в сърцето на Пловдив - Стария град, е собственост на Община Пловдив, която го отдаде под наем, след като 15-годишната му концесия изтече. 

През 2017 година търгът бе спечелен от дружеството "Виамед груп", управлявано от Панайот Таргов, който подписа 5 годишен договор за стопанисване на обекта с Общината. Цената на твърдата рента е 1000 лева на месец без ДДС, но за всяка маса съдържателят трябва да заплащат наем, както и да поддържа обществените тоалетни към обекта.

При подписване на договора ентусиазмът и плановете на Таргов бяха големи, ала година по-късно очевидно са се появили причини той да се откаже от бизнеса. Разтрогване на договора обаче би довело след себе си редица неустойки, затова управителят търси инвеститор за продажба на цялото дружество, спечелило търга. 

Оферта за продажба на целия действащ обект се е появила в една от платформите за търгуване на бизнес. Според обявата то се продава напълно функциониращо и дори собственикът е анонсирал, че заведението има организирана събитийна програма до края на лятото. 

"Петцифрена месечна чиста печалба, възможност за проекти по време на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, отлична кухня и висок рейтинг във Фейсбук" - това са част от характеристиките на бизнеса, посочени като атестация за бъдещ инвеститор. 

Такива твърдения обаче за някои прозвучаха твърде пресилено. Хора от бранша твърдят, че заведението не може да се самоиздържа заради високата крайна рента. 

Договорът за наем включва Големите Конюшни и горната тераса, известна като Малките Конюшни, а пространството е реновирано, след като "Виамед груп" пое юздите. Според обявата оборудването и активите са на стойност 150 000 лв., ала цена за продажба на цялостния бизнес липсва.