Чаровната Здравка Черпокова показа снимки от ритуала "погача" на сина си Валентин. Малкият наследник на Здравка се роди на 28 септември. Той носи името на дядо си - Валентин Черпоков, който е кмет на Забърдо.

Обичайно погачата се прави, след като бебето навърши 40 дни, като се счита, че това е първото му представяне пред света. В ритуала участват само жени, които казват добри думи на бебето. Здравка не изневери на традицията и събра близки и приятелки в пловдивския ресторант Миконос, където бе отбелязан поводът. Сред тях беше сестра й Росица Черпокова и нейната кума Радомира Иванова.

Щастливото семейство определено не е щадило средства за първото парти на малкия си син. Декорът на помещението бе в син, бял и сребрист цвят, а хиляди балони и изящно украсена маса допълваха приказната обстановка.

Омесената питка също изглеждаше повече от апетитно с декорирани върху нея детски символи от фондан и изписано името Валентин.

Не по-малко изящни бяха и останалите сладки изкушения, които по традиция съпътстват тържеството, за да е сладък животът на бебето. Дизайнерската торта бе на три етажа, а по нея бяха наредени мечета, облачета и звездички. 

Припомняме, че Здравка Черпокова и съпругът й - пловдивският адвокат Мартин Илиев, станаха горди родители на син, който проплака на 28 септември в Хирургиите в Пловдив. Малчуганът бе дълъг 49 сантиметра и 2,9 килограма.

Кметската дъщеря Здравка Черпокова роди момченце СНИМКИБебето носи името на дядо си Валентин, който е кмет на Забърдо

Щастливият дядо Валентин Черпоков пък спретна голямо събиране в ресторант в Пловдив, където заедно с над 200 приятели отпразнува подобаващо появата на бял свят на внука си. За доброто настоение на всички гости се погрижиха певицата на народа Ивана, народната изпълнителка Валя Балканска, Стефан Янев, Славчо Кехайов и други.