Боровата горичка над Куклен вече се напълни със стотици хора от цяла България! Причината за това е шестото поред издание на фестивала "WakeЪп! България". Организаторите очакват над 3000 души, а фестивалните дни ще са цели четири (7, 8, 9 и 10 юли). Айляците ще се радват на изпълнения от три сцени.

Броени часове остават и до голямото откриване, то ще бъде на една от сцените, която се извисява на 3 метра от земята. На нея ще стъпят "SKILL" и Иван Марковски (гайда) с проекта „Българи“, последвани от виртуозите „Balkan kHans“, а завършека на живата сцена ще сътворят "Метаформоза" с експериментален джаз проект. През останалите дни от събитието "Айляшката сцена" (наречена още Дневна) ще приюти общо 14 диджеи и 6 музикални групи.

Главната "WakeЪп!“ сцена утре вечер ще бъде открита от нашумялата реге банда „Rebelites“. Разбира се, "Sen I" и фестивалният химн „WakeЪп!“ ще посрещнат хилядите гости на неповторимото "WakeЪп!" приключение. "Ogi23" идват с нов див албум. Рап машината "Yoko" пък се задава с нов проект, специално за фестивала. Логопедите от ILLmates ("Logo5") също ще избухнат с лексика и нов албум, а след година отсъствие от родната сцена ще имаме удоволствието да срещнем "X-Team". И на цялата тази хубост, не можем да не споменем и "Emil Prize" + "MC Нема", които имат щур план да добавят към силната вечер Live барабани и много от любимия drum&bass.

Междувременно, в 22:00 часа ще се даде старт и на 3-тата гореща точка от фестивала, а именно сцена „Сфера". За феновете на Goa Trance организаторите са поканили световноизвестния DJ от Румъния "E-Mantra". Петъчния щурм ще допълнят бойците Marshmellow, Kundalini, Negada и така...до сутринта.

Традиционен кукерски ансамбъл ще открие главната "WakeЪп!“ сцена в събота. Вълнуващото представление ще бъде придружено от гайди, с които атмосферата през третата фестивална нощ обещава да бъде повече от приповдигната... Вечерта ще продължи с неповторимите Теодосий Спасов и Иван Шопов. И докато си мислите, че по-добре не може да стане, сцената на „WakeЪп!“ ще се озари от "Foltin" (Македония). За капак гърците от Солун "Baildsa" ще довършат започнатото с два часа балкан ска.  Със сет до сутринта "DJ Dharba" ще ни разкрие връзките между балканската и бас музиката.

В събота сцена „Сфера" ще срещне гостите на фестивала с австрийско-немското дуо „Protonica“ (3-часов Live Set, последвани от небезизвестните Shrooms, Niquiet и Goa Angel. Сферата и двете вечери ще оживява с 3D Mapping.

В последния ден от 4-дневното “WakeЪп!” приключение, "Айляшката” сцена ще позволи на общо 6-ма диджеи и 2 групи да оставят широка усмивка върху лицето на всеки, избрал да стане част от "WakeЪп! България" 2016.

Успоредно с музикалните благини за гостите на фестивала, организаторите са подготвили 3-дневна програма с лекции, посветени на алтернативния начин на живот, а десетките работилници ще се заемат със задачата да демонстрират и научат желаещите на тънкостите в своята сфера.

Специално за малките посетите на фестивала, WakeЪп! отборът е запланувал обособена детска зона с куп занимания и забавления през всички дни на горското преживяване. Наред с това, фестивалната зона ще се радва на своите тихи къмпинг зони, душове с топла вода, разнообразна кухня и дебели сенки. И всичко това, обгърнато от прегръдката на невероятно красивата местност над Куклен.  

Само в неделя входът ще е свободен. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg