Те са царете на купона от Пловдив, а професионалната им дейност се простира не само в пределите на България, но и извън нея. Става въпрос за уникалното дуо Иван Бончев и Орлин, които са сред най-желаните сватбени и парти DJ. 

Освен, че са изключителни професионалисти, те притежават нелесното умение да повдигат настроението на хората около тях за секунди. Нужни са им само пулт и микрофон, а останалото, както се казва, трябва да ти идва отвътре. 

Иван и Орлин приемат покани за всякакви събития, които може да ви "роди" мозъкът и се харесват на гостите благодарение на личния си стил и собствен почерк. Сериозни са, когато говорим за професионализъм и същевременно толкова забавни, че да пуснеш някоя сълза от смях. Подобно на "мокрите крадци" от филма "Сам вкъщи" те оставят своята следа, но не като ограбват къщи и пускат водата, а със селфи снимка от всяко свое участие. 

В повечето случаи работят по двойки. Единият влиза в ролята на DJ, а другият на водещ на тържеството, като разменят функциите си по време на самото събитие. Така те създават настроение и положителни емоции, предразполагат млади и стари да се чувстват част от купона и да бъдат неразделна част от празничния дансинг и работят съвместно с най-добрите сватбени, фото и видео агенции.

Ето какво разказаха Иван Бончев и Орлин в интервю пред Trafficnews:

- Как започна съвместният ви професионален път?

Съвместната ни работа започна преди години, когато аз Иван предложих на Орлин да направим нещо ново и интересно за нас и за хората, разбира се.

 

- Коя е „съставката” на доброто сработване? 

Няма съставка за добро сработване... или си пасваш с някой или не... За да се получат нещата просто трябва да се подхожда професионално към всичко, което се прави в дадена професия.

- Приятели ли сте в живота? 

- Да! Приятели сме.

- За какво спорите най-често? Какво би ви разделило като колеги?

- Ако двама колеги не спорят, значи нещата не са наред. Винаги трябва да има неща за оспорване, за да се получи всичко както трябва. Като се замислим, няма как да се скараме за жена, както става обикновено, защото сме семейни... 

- Как успявате да съчетаете забързания работен ритъм със семейния живот?

- Да! Щастливо семейни с деца. Както всички останали хора и ние работим, а това как съчетаваме полезното с приятното и семейните задължения е Божа работа... Просто се получават нещата, за наш късмет.

 

- С кои известни имена сте работили и имате ли приятели сред „звездите”? 

С почти всички звезди в България сме работили и за наш късмет с повечето сме приятели. Когато всички си вършим работата, се работи лесно с всички и трудностите остават на заден план. Съвместни участия сме имали с големите имена от българската ни естрада, както и с почти всички гръцки и сръбски звезди, сред които Цеца Ражнатович, Василис Карас, Шабан Шаулич и много други. 

- Имате ли заучени фрази, които всеки път действат безотказно за повдигане на настроението?

- Не обичаме да правим едни и същи неща, защото еднообразието убива и човек няма развитие в работата.

- Случвало ли ви се е да сгафите на сцената и как успявате да излезете от положение? 

Естественно, че на всеки един жив човек му се е е случвало да сгафи. Когато умееш да импровизираш професионално всичко се замазва за секунди и публиката даже се радва на това.

- Залагате ли на определен стайлинг, когато сте на участия?

Стайлингът е най-важен за нас и всеки път се стараем да сме различни, за да сме интересни.

 

- Коя е песента, която са ви поръчвали най-много пъти за поздрав? 

Оооо..... на този въпрос е невъзможно да се даде отговор... много са... няма такава запомняща се песен.

-Имало ли е случаи в който сте отказвали на младоженци сватба?

-Да! Отказваме сватби, когато младоженците са закъснели вече и датата ни е заета. Имали сме случаи да откажем сватба просто, защото още от самото начало е нямало химия между нас и младоженците. За нас е много важно да имаме пряка среща очи в очи, за да можем да изговорим нещата и организацията по сватбата.

- Кое е най-нестандартното място, на което сте има ли участие? А има ли такова, на което никога повече не бихте се върнали, ако ви поканят отново?

Най нестандартното място не е едно, а са много... на кораб, на покрива на блок, в мазе... и много други. Има няколко ресторанта, в които просто нещата не се получават заради политиката на собствениците, но не желаем да ги назовавам от професионална гледна точка.

- Били сте част от много банкети и тържества! Може ли да опишете фазите на „пиянство” на българина? 

Българинът е с балкански манталитет и купонджия по душа. Обича си яденето и пиенето, но сцените, които сме виждали са хиляди - и смешни и трагични... абе пияна му работа.

- Ако можехте да си изберете друга професия каква щеше да е тя?

Втората ми детска мечта след музиката беше киното (Иван Бончев) - да стана актьор. Не, че сега не влизам във филма на всяко събитие, но киното ми е тръпка и затова съм толкова запален Киноман.