Топ стилистът Зорница Стойчева се завърна преди броени дни от най-елитната фризьорска академия в света. Фризьорката е част от екипа на Alfaparf Milano и прекара повече от три седмици във Vidal Sasson Academy в Лондон и обмени опит с едни от най-добрите фризьори в света.

Зорница се занимава с фризьорство от 16 години, а преди 6 става част от екипа на Alfaparf Milano. След като става част от голямото семейство на Christian of Roma започва да посещава обучения в най-различни точки в света. В Барселона, Дъблин, Будапеща и Торино научава различни тънкости на колористиката, а във Виена придобива лиценз за съдия на европейски и световни фризьорски състезания.

С годините става един от водещите специалисти в колористиката у нас. „Оцветяването е по- скоро изкуство, съвсем различно от фризьорството! Голяма част от него е научна и има много тънкости. Много е важно да запазим здрава косата и да постигнем желания цвят”, споделя Зорница.

В академията в Лондон стилистката се докосва до професионализма на едни от най-добрите коафьори в света. Прекарва три седмици в един клас със стилисти от различни държави, които обогатяват знанията й. „През 2017 ще има революция в колористиката. Стереотипът в боядисването се разчупва коренно ще се промени начинът на боядисване” , коментира фризьорката. На мода през следващата година ще бъдат и металните цветове. Както и неоновите, които ще навлязат в каталозите на Christian of Roma през пролетта.

Феерия от цветове и прически в новия календар на Christian of Roma СНИМКИ

TrafficNews.bg