Когато нямаме възможност да отидем в Гърция, Гърция идва при нас. От скоро, пловдивчани отново могат да се потопят в атмосферата на гръцкото Средиземноморие, която предлага култовият ресторант „Елеа”.

Модерната таверна, която е една от точките в мегакомплекса 5points.bg, привлича куп посетители с винаги прясната риба, автентична кухня и напълно обновен интериор.

Ресторант „Елеа” предлага само най-доброто, а любезният персонал се грижи за щастието на хората по масите.

Винаги пресен октопод, майсторски приготвени миди саганаки, диви гръцки риби и свежи салати са само малка част от предложенията, които може да намерите в разнообразното меню. Всичко това може да овкусите с най-качествения зехтин, маслини и лимони.

Паста, ризото, ароматна скара, месни ястия и предястия омагьосат с аромата си и пълнят погледа на клиента не само с перфектния си изглед, но и с големите порции – запазена марка на заведението.

Задължително донесете наслада на небцето си с чудесни гаврос и сардела, миди соте, кръгчета крехки калмари със зелена чесно паста, скариди, октопод и всички любими на узо-ценителите салати и мезета.

И да не забравяме –качествените гръцки вина!

Кулинарното пътешествие завършва с отлично подбрани десерти като Шоколатопита, грис халва, чийзкейк, сладолед, тирамису и шоколадово суфле.

Интериорът на ресторант „Елеа” е дело на гръцки дизайнер - стилен и елегантен, изпипан до най-малкия детайл. Просторна лятна градина привлича пловдивчани в горещите вечери с много зеленина за прохлада, удобни люлки и за капак няколко 300-годишни маслинови дървета, докарани специално от южната ни съседка.

Ресторантът предлага и богато обедно меню с домашно приготвени салати, супи, основни ястия и десерти от традиционната българска кухня.

„Елеа” Пловдив е перфектното място, което да посетите без повод, както и да отпразнувате вашия специален празник, фирмен банкет, бизнес среща и така нататък.

На разположение на всички посетители на заведението е и огромен безплатен паркинг. Работното време на ресторанта е от понеделник до неделя включително, от 10:00 ч. до 01:00 ч. Телефон за резервации: 0885-544-051

Припомняме, чe гръцкият ресторант е локализиран в мегакомплекса "5POINTS", който събира на едно място няколко топ заведения и за отрицателно време се превърна в най-горещата точка за нощни приключения под тепетата.