Моделът Радинела Чушева, която носи титлата "Мис България 2019" ще представя България на най-престижния международен конкурс за красота - “Мис Вселена 2020”, чийто финал ще се проведе на 16-ти май в Холивуд, САЩ.

Българката, която бе остро критикувана от аудиторията за корекциите си, се надява да се класира на челна позиция и вече е започнала с подготовката за своето представяне, като се надява да покаже себе си в най-добра светлина. 

"Щe oпрaвдaя oчaквaниятa. Рaдвaм ce, чe тoчнo мeн избрaхa, cлeд кaтo ce явихмe нa oнлaйн кacтинг нaд 80 мoмичeтa.", cпoдeля 24-гoдишнaтa Рaдинeлa Чушeвa, кoятo бe aдрeнaлинкa в cпрялoтo прeдaвaнe “Гocпoдaри нa eфирa“.

Радинела е на 24 годишна възраст, родом от град София, с височина 172 см. и мерки: 88-62-88. Завършила е бакалавър по журналистика и магистър по маркетинг в УНСС. До юношеска възраст е професионален състезател и български медалист по художествена гимнастика. Владее английски и румънски език. През свободното си време обича да се занимава със спортни танци и рисуване.