Шахматистката и преподавателка по математика Елица Раева е първият елиминиран състезател в шестия сезон на “Игри на волята”. Тя загуби елиминационната си битка срещу младата студентка от племето на Силните - Миряна и се сбогува с мечтата си за победа в най-мащабното риалити.

Денят за номинираните от отборите на Жълтите и Зелените стартира с четворен сблъсък за спасение. В него триумфираха европейският шампион по вдигане на тежести Ангел Русев от отбора на Силните и бизнесменът Симеон Кралев от Гордите, изпращайки своите съпернички Елица и Миряна на битка с директна елиминация.

Финалният двубой представляваше многокомпонентно трасе, което изпита силата и волята за победа на двете състезателки до краен предел. По-добрата физическа подготовка и по-точен мерник позволиха на представителката на Зелените Миряна да грабне победата и да сложи край на участието на Елица в екстремното риалити.

Вторият сезон на официалния подкаст на предаването - “След Игрите” продължава с нов вълнуващ епизод. В него специален гост ще бъде именно Елица, която ще разкаже за участието си в “Игри на волята”, за конфликтите в племето на Гордите и кого тя смята за най-достоен да спечели. Извънредно включване при водещата Ваня Запрянова ще направи и шампионът Иван Рълев, който ще даде отговор на изказванията по негов адрес, направени от Мартин Иванов-Елвиса и Денислава Велкова в миналия епизод. 

Съревнованията на арените в Дивия север продължават и утре вечер с първата кастинг битка. В нея един от най-колоритните участници в предаването досега Пеньо Гатевски-Гатьо ще се завърне в опит да си осигури място в All Stars сезона на приключенското предаване.