С голям концерт в Пловдив емблематичната група D2 отпразнува 25 години на сцена. Страхотното шоу бе изнесено в едно от любимите места на пловдивчани - Plovdiv Еvent Сenter на 29 март.

Групата години наред е движеща сила в музикалния живот на България, оставили са незабравими хитове, които се пеят и до днес, като снощният концерт го доказа.

Залата беше пълна, а всички присъстващи се забавляваха и пяха заедно с групата. На място бяха както стари така и нови вокалисти.

Бяха изпълнени златни хитове, сред които "Две следи", "Ледено момиче", "Аз и ти" и много други парчета. Представена беше и най-новата песен на групата - "Марс".

Преди дни вокалистът на бандата Радостин Василев и фронтменът на групата Димитър Кърнев споделиха вълнението си от концерта пред TrafficNews.

Ето какво разказаха те:

"Ще бъде вълнуващо преживяване - хубава музикална разходка през всички периоди на групата. Дичо ще се качи на сцената заедно с нас и ще изпее някои от най-популярните парчета. Други ще изпеем заедно. Сред тях са песни като "Аз и ти", "Две следи". Ще изпълним една много красива и лирична песен, която не знам дали е изпълнявана наживо и ако е правено, е било доста отдавна. Става сума за парчето "Небе". Ще пеем и песните от периода на Дидо, но той няма да бъде с нас. Ще представим новия си сингъл "Марс", както и едно чисто ново парче, по което все още работим. Обещаваме двучасово шоу с много емоции и хубава музика", разказа вокалистът на бандата Радостин Василев.

Той се завръща в родния Пловдив с много приятно усещане - от една страна на удобството и комфорта, че ще пее у дома, от друга обаче - с тръпката и живинката, че трябва да отговори на очакванията на публиката.

"Предстои идните седмици да работим по други нови песни, които представим до края на годината. До 10 май, когато е концертът ни в София, трябва да излезе и юбилейният ни албум "25 години D2". В него освен нас, ще се включат и гост-звезди от българската сцена", разказа още Радостин.

Той разкри, че преди предстоящите си концерти групата е репетирала по половин ден седмици наред.

"Беше много приятно и мина неусетно. Разказваха се много истории от миналото на групата. Интересното е, че работехме в старата репетиционна на D2, в която имаше много снимки от онзи период, запазени от собственика", разказа вокалистът на D2.

Фронтменът на групата Димитър Кърнев пък се върна в далечната 2006 г. и описа най-адреналинния си концерт в Пловдив. По време на шоуто им в Панаира той на три пъти късал струни на три различни китари и накрая просто нямало здрав инструмент, за да свири.

"Наложи се да сменям струни на сцената, но публиката не усети какво се е случило. Аз обаче го помня и до днес. Завръщането в Пловдив е много приятно за нас още повече, че и аз съм половин пловдивчанин. Винаги сме посрещани топло, феновете харесват музиката ни и нещата се получават някак непосредствено, лесно и емоционално", каза Кърнев.