До сезона на баловете остава малко повече от месец. Приготовленията за специалната нощ със сигурност за започнали отдавна, но винаги се случва някакво недоглеждане, което разваля малко или много очакванията ви за хубав празник.

TrafficNews.bg подготвя поредица от материали, в които сме потърсили мненията на водещи дизайнери, дерматолози, козметици, диетолози и други специалисти, с идеята е да сме ви от помощ, за да избегнете разочарования по пътя към вечерта на принцовете и принцесите.     

Тийнейджърите, завършващи средно образование масово се втурват към козметичните салони броени дни преди бала. Някои от тях дори не са отваряли вратите на студио за красота преди това и съвсем нормално правят редица грешки, които се отразяват не само на настроението, но и на визията в заветната нощ. Козметици пък не дават необходимите съвети, защото това е сезона на техния урожай.

TrafficNews.bg потърси водещите козметолози на Пловдив, за да няма „козметични грешки” преди баловете. Вижте техните съвети обобщени.

Оказва се, че изборът на студио и козметик е толкова важна стъпка, колкото и изборът на личен лекар. Изберете студио, в което ще ви направят безплатни консултации за това, не само кое е най-подходящо за вашия тип кожа, но кога и как е най-удачно да се направи. Необходимо е посещенията в козметичното студио да започнат месец по-рано. Трябва да ви разпишат индивдуална програма, изготвена специално за вас. 

В никакъв случай не се втурвайте да ползвате неща, за които сте чували и гледали, че възрастните ги правят. Нито пък вярвайте на това, че класическото почистване на лице и коло маската са всичко, от което имате нужда и то само ден-два преди празничната вечер, съветва Марияна Станева. Ако нямате проблемна кожа, то изберете почистваща терапия за лице, която е неинвазивна. Това е най-ефиксно за млада и здрава кожа. Поискайте тест за алергия преди процедурата с козметични продукти, за да предотвратите последващи проблеми. В някои случаи, освен почистващи, може да са необходими хидратиращи и подхранващи терапии за лице.

Нито един бален тоалет не е завършен без красив тен. Специалистите съветват придобиването на здравословен загар да започне поне 20-тина дни преди голямото събитие.

Соларните салони под тепетата предлагат голям избор на машини, които ще задоволят и най-изискания вкус. В зависимост от желанието може да ползвате вертикален или хоризонтален солариум. Имайте предвид, че при тези, в които стоите прави, тялото се намира на еднакво разстояние от всички лампи.

Изисквайте солариумът да бъде почистен и дезинфекциран пред вас. Малцина знаят, че полезните UV -лъчи действат благотворно върху досадните ситни пъпчици. Разпитайте за  специални предложения. Добрите салони предлагат абонаментни карти, а към тях в получавате и подарък соларна козметика. Никога не влизайте в солариума без да сте ползвали преди това специализирна соларна козметика. Тази за слънце не върши работа и може да си навлечете допълнителна беля.

Ако сте понатрупали килограми покрай тежките зрелостни изпити не унивайте. За оставащото време до празничната нощ проблемът може да бъде решен с консултации в спа центровете и фитнес залите, като пак ще ви е необходима лична програма.

Накрая една хитрост. Запазете си часове за релаксиращи терапии в дните след бала. За всички, които усещат дискомфорт след празничната нощ има специални предложения. В реномираните Day Spa центрове в Пловдив  помагат и при махмурлук с детоксикиращи, възстановяващи и енергизиращи процедури.

TNS.bg