На 80-годишна възраст почина американският актьор и комик Мартин Мъл, известен с ролята си в сериала „Сабрина, младата вещица“.

Той е починал в четвъртък в дома си след дълго боледуване, съобщи дъщеря му Маги Мъл в социалните мрежи.

Първата забележителна роля на Мъл е през 1976 г., когато играе Гарт Гимбъл в сапунената опера „Мери Хартман“. Следват още два роли в подобни сериали.

След това получава ролята на армейския офицер полковник Мустард в черната комедия „Улика“. По това време той започна да озвучава и реклами.

В „Сабрина, младата вещица“ той играе директора на гимназията на Сабрина Уилард Крафт, пише БТВ. 

Сериалът е сред любимите на децата от 90-те години. Той разказва за приключенията на тийнейджърката, която изведнъж научава, че може да прави магии. Последният епизод беше излъчен през април 2003 г. 

Мартин Мъл участва като гост в множество други известни телевизионни сериали, включително в „Семейство Симпсън“ и „Закон и ред“.

Номиниран е за наградите „Еми“ за най-добър гост актьор за участие в четири епизода в политическата сатира на HBO Veep през 2016 г.

Роден в Чикаго в семейството на актриса и дърводелец, Мъл започва кариерата си в шоубизнеса като автор на песни и става известен като музикален комик.

Учи живопис и завършва през 1965 г. училището по дизайн в Роуд Айлънд с бакалавърска степен по изящни изкуства.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by maggie mull (@mulltoons)