Щангист, шампион на България, 8-и в Европа и с хиалурон в устните. Става въпрос за Захари Георгиев, който е син на балканския шампион и медалист от европейски първенства наш щангист Захари Георгиев. Кръвта вода не става и той продължава традицията в тежката атлетика.

Последното му състезание е в родния му град Пловдив през октомври миналата година, където завършва трети.

"Преди 17 години влязох за първи път в залата, малко на шега. Бях в 4 клас. Първите ми тренировки бяха с пръчка от метла, така започнах да уча техниката. И постепенно се захванах с този спорт", разказва за началото си в спорта Георгиев.

Защо обаче предприема тази промяна във външния си вид?

"За мен е много важно човек като се погледне в огледалото, да се хареса, да обича първо себе си, за да може да обича и околните. Било ми е комплекс в миналото и затова реших да ги увелича. Винаги съм искал да имам по-големи устни. Лошото е, че хората гледат повече това, отколкото спорта и какво съм постигнал. Повече на фокус е хиалуронът в устните. Това е по-скоро хейт, не мога да си го обясня... Българинът е консервативен. Такива неща не ги приема много за нормални. Аз съм от много стойностно семейство. Родителите ми са много възпитани и интелигенти. Никога няма да ме упрекнат за нещо подобно”, разказва той пред БТВ.

Споделя, че семейството му не е било много съгласно с тази промяна, но все пак са я приели.

„Да, не бяха особено съгласни, но все пак аз съм им дете. Щастието ми е най-важно за тях. Приятелите ми свикнаха. Сега като се погледна, се харесвам. Чувал съм и позитивни и негативни коментари - "отива ти, не ти отива..." Не ми влияе чуждото мнение. Това са хора, които не са ми в средата. Които не ми плащат сметките, горивото, тока. Мога да се обидя от близки и родители. Останалата част от обществото не ми е важна, защото не живея за тях.

Изразявам себе си и не ме е срам", категоричен е Захари.