Успехът на един от най-бързо развиващите се хотели в България - Парк и СПА Хотел Марково, се дължи на работата на 100 човека, които с любов изпълняват всяка поставена задача и не приемат работата като задължение.

Хотелът се намира в подножието на Родопите на 2 км от Пловдив и е един от рекордьорите по оценки на гостите в световните мрежи за резервации. Мястото кара човек да се влюби в него, щом го посети.

Луксозният комплекс е поет и реновиран от нови собственици през 2017 година и само за 2 години и половина може да се похвали с поредица успехи в туристическия сектор - успешни сезони, съпътствани от признания на клиенти и браншови организации, както и от множество награди.

Сред тях е престижната награда за Изключително партньорство с Община Пловдив от Годишните награди в туризма за 2018 година и отличието за "Най-добър четиризвезден градски СПА Хотел" за 2018 г. от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

В края на 2019 година Парк и СПА хотел Марково добави в портфолиото си поредното високо признание, като бе избран за "Най-добър четиризвезден семеен СПА Хотел" на петото издание на Балканските награди за туристическа индустрия (BATI).

Ето какво сподели пред Trafficnews Вили Христева, управител на хотела:

- Каква е равносметката Ви за 2019 година в Парк и СПА хотел Марково?

- Традиция е в началото на всяка нова година да се прави равносметка на изминалата, но ние сме млад хотел и нашите равносметки трябва да бъдат повече усилия, упоритост  и свеж поглед напред. Труднo ни е, заради младостта на екипа, но по някакъв особен начин сме горди от това, което се случва.

- Съвсем скоро Парк и СПА Хотел Марково получи награда за „Най-добър четиризвезден семеен СПА хотел на Балканите”. Гордеете ли се с този приз и какво значи той за вас?

- Едва ли има човек, който да не изпитва радост от успехите си. В този ред на мисли бих казала, да, радостни сме от наградата, но за гордост не мога да говоря. Всяка награда задължава и насочва към нас погледите на хората, които са ни я присъдили. Със или без нея, ние продължаваме да влагаме енергия и усилия, за да се утвърдим като един от добрите хотели. Ако не я държахме в ръцете си, щяхме да сме по-спокойни, което обаче не означава лишени от амбиции.

Каква е вашата формула за успех?

- Нашата формула за успех е работа, работа, и после пак работа. Това е самата формула, а нейното съдържание е свързано с търпение, толерантност и много любов към това, което правим.

Имаше ли ръст по отношение на посещенията през 2019 година?

- Определено интересът към нашия хотел се засилва. Това държи живи амбициите ни и е достатъчно силна мотивация, за да не сменяме посоката.

Какъв тип са Вашите гости?

- За хората като типажи ми е трудно да говоря. За мен гостите на хотела ни са всичко онова, което ни кара да се усмихваме. Струва ми се, че никой от нас не се интересува какви са нашите гости, а по-скоро какви сме ние за тях. И е прекрасно, че за гостите ни можем да говорим като за семействата, посетили нашия хотел.

Кое най-много допада на посетителите?

- Не знам какъв отговор да дам на този въпрос, защото съм от другата страна. Смятам, че всичко в нашия хотел е подчинено на това гостите ни да са в пълен комфорт и мисля, че  успяваме да го постигаме.

През тази година хотелът представи много нови проекти! Разкажете ни за тях?

- Вече гостите ни могат да се насладят на втори вътрешен хидромасажен басейн в нашия СПА център. Предстои да открием и изцяло нов парк на територията на комплекса с детска въжена площадка - "Въжеландия", футболно игрище с изкуствена трева, както и прекрасна ротонда за сватбени ритуали, която за момента е и единствена в града. Всичко това, в комбинация с алеите за велосипеди, зеленина и простор, ще бъде на разположение на нашите гости съвсем скоро.

Предстои ви сватба през 2020 година? Изберете най-романтичното място в близост до Пловдив

Кое е най-голямото предизвикателство в работата ви?

- Все още не съм на етап, в който да степенувам предизвикателствата като голямо, по-голямо и най-голямо. Най-значимо от всичко за мен е да постигнем усмивката на лицата на хората, с която да напуснат хотела и с която се надяваме да се върнат отново.

Какви са преимуществата на Парк и СПА Хотел Марково?

- Всичко, казано дотук, са част от преимуществата на Парк и СПА Хотел Марково. Прекрасната природа, топлотата на работещите в хотела към гостите ни... и нататък оставям отворена страница за всички онези, които искат да проверят написаното и да ни посетят.

Какво ново ви предстои през 2020 година?

- Искате ли за това, което ще се случи през 2020 година, да говорим през 2021, когато стане реалност?

Приоритет в политиката на Парк и СПА Хотел Марково е безкомпромисното високо качество в нивото на обслужване и позитивното цялостно изживяване на гостите.

Луксозният комплекс разполага със 110 помещения, конферентни зали и собствен СПА център с външен и два вътрешни басейна с температура на водата 36°C, която се поддържа целогодишно.

Ресторант Belle Vue смайва всеки гост с невероятната панорамна гледка към град Пловдив и ястия от интернационалната кухня, приготвени с подбрани висококачествени продукти.

В зала Bella Donna се провеждат най-запомнящите се сватбени тържества и фирмени партита, а в зала Piccolino – най-веселите детски рождени дни.

Парк и СПА Хотел Марково осигурява на своите гости целодневен детски кът с аниматори, зала за игри, два тенис корта и мини голф.

Гостите на комплекса се радват на хармонична почивка и успешни бизнес срещи – в условия, създадени с усещането за комфорт, лукс и внимание към детайла. 

Отлични референции за него са дали Българската Федерация по волейбол (БФВ), Компанията за международни конгреси – втора кръгла маса на МВР, Мото-Пфое ЕООД, ПФК „Лудогорец“ - Разград, Елит Травел Интернешънъл ООД, Фамилекс и други.  
 
Всичко това прави Парк и СПА Хотел Марково привлекателен център за важни обществени събития, специални гости и медии, и дава надежда, че за в бъдеще Пловдив ще се позиционира като още по-привлекателна дестинация на туристическата карта на България.