"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews, в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. Представителната и стилна визия са необходимо, но не и достатъчно условие за успеха на една жена. За да си пробие път във все още мъжкия ни свят, тя трябва да притежава още редица качества - да са комбинативни, пробивни, самоуверени, да държат егото си под контрол и да работят при високи нива на стрес. В същото време обаче те не бива да губят и женските си качества - да са  състарадателни, но без да са сантиментални, да внушават сигурност и закрила, да бъдат енергични и с приключенски дух.

 

Когато двама се „пържат” в общ казан, всеки от тях е наясно колко висока е температурата при другия. Затова е предимство да работиш с човек, който те разбира и обича. Доказват го 23-годишната Валерия Димитрова и 24-годишният Тодор Митев, които се срещат, докато градят кариера в Broadway. Но не меката на американския театрален живот, а известната пловдивска верига заведения.

Валерия е завършила „Организация на хотелиерството”, Тодор - „Маркетинг, мениджмънт и реклама”. Тя работи в Broadway Club от 4 години, той – от 5. В началото била сервитьорка, а любимият й – барман. Всеки от тях обаче успял да покаже нужните качества и амбиция и в момента и двамата са салонни управители в различни обекти на веригата.

„Докато работех като сервитьорка, виждах къде има някои проблеми, които трябва да се оправят. И когато станах управител, се постарах всичко да е наред. Защото когато работиш дадено нещо, най-добре виждаш пропуските”, споделя младата дама.

Тодор пък въвел нови промоции всяка седмица с коктейли, фрешове, цитронади. Разнообразието е голямо, а възможността за избор ежедневно привлича клиентите.

Той обяснява, че ангажиментите им включват доста неща – следят за реда и чистотата в заведението, всичко да се случва бързо и качествено, и клиентите, а и персоналът да са доволни. Когато има проблем, той просто трябва да бъде решен. „Гледаме да сме тук, когато е напливът от хора, така че персоналът да се справя по-добре със задълженията си. Понякога се налага да бъдем и психолози. Да говорим и за личните проблеми с тях, тъй като те влияят на работата. Хубавото е, че ни имат доверие и знаят, че можем да помогнем в дадена ситуация”, посочва младият управител.

Валерия и Тодор първоначално били само приятели. С времето обаче пламнала любовта. На рождения ден на дамата тази година, отново в заведението, Тодор паднал на колене и я помолил да стане негова съпруга. Въпреки че била сигурна в отговора си, тя леко го поизмъчила, преди да каже заветното „Да”. Той твърди, че се позачудила. Нейната версия пък е, че била шокирана и няколко секунди не можела да говори. Обмислят сватбата да е през юли 2020 г., най-вероятно в Broadway. „Общо взето, животът ни минава тук”, смеят се младите хора. Все пак се опитват да си „крадат” по някой час само за себе си, без да говорят за заведението. Пътуват из България, през лятото отскачат до Созопол и Бургас – любимите места на Тодор.

В работата си помагат, доколкото могат. И двамата признават обаче, че между тях има конкуренция в професионален план. Всеки се стреми да е по-добър, което пък е стимул да си вършат по-добре работата. Всеки си има силни и слаби страни, единият се справя по-добре в едно нещо, другият – в друго, и се допълват. По малко се и ревнуват, но в рамките на разумното.

„Всеки ден се случва нещо интересно – интересни поръчки и изисквания от хората. Имали сме поръчки за фрапета с всевъзможни странни вкусове или фреш от лешник. Стремим се да направим всичко по силите си, за да ги удовлетворим”, смее се Тодор.

В момента най-голямото предизвикателство и пред двамата е новото меню, което Broadway ще предложи до месец-два. „Минаваме на Bar & dinner и това е главната ни цел за развитието. Досега предлагахме пици, сандвичи, палачинки. Сега включваме много богат асортимент – топли предястия, основни ястия със свинско, телешко, пилешко, много салати. Определено ще изненадаме приятно клиентите”, смята Валерия.