Десетки популярни български семейства се сдобиха с наследници през 2023 година, а за някои това чудо тепърва предстои. За голяма част от появилите се на бял свят малчугани, научихме от социалните мрежи на техните родители.

Доста от тях не пропуснаха да позират с новите членове на семействата си за снимка.

А сега нека си припомним отбора на звездните майки и бащи, които създадоха поколение през 2023 година.

Започваме с Ерол Садъков, който на 7 март стана баща на момиченце. Настоящият общински съветник и бивш зам.-кмет на район "Източен" се сдоби с прекрасно момиченце от неговата съпруга Христина, а двамата родители избраха красивото име Адея за малката принцеса.

„Аз съм най-щастливия човек на света. Обичам ви!!! Специални благодарности на Д-р Крумов, Д-р Нещерова и Д-р Бошнакова!", написа тогава щастливият татко в своя фейсбук профил.

Тази година синът на легендарният футболист на Ботев Пловдив Гено Добревски- Валентин Добревски стана баща за пръв път. Майката на първородния син на Валентин е Гергана Генкова, за която това е второ дете. Бебето се появи на бял свят на 24 ноември, а снимки от изписването бяха публикувани в профилите и на двамата родители. Валентин Добревски е на 29 години и в момента и е полузащитник в отбора на "Нефтохимик". Неговата половинка Гергана е на 26 години и има дъщеричка.

Майка на красиво момиченце тази година стана и здравният репортер на TrafficNews Добринка Димова. Тя даде на детето си прекрасното българско име Йордана. Малката принцеса се роди на 2 март, с размери 4,1 кг и 52 см. Добринка Димова е част от екипа на TrafficNews oт повече от пет години.

Гимнастичката Катрин Тасева и собственикът на торти „Нико“ Николай Щерев се сдобиха със син. Малкият Николай се роди на 9 юни в болница в Пловдив. Бебето дойде с тегло от 3 870 грама и ръст 54 сантиметра.

Навръх най-светлия християнски празник – екипът на TrafficNews стана по-богат! Икономическият репортер Виктория Петрова роди момиченце. Малката красавица Марияна избра да се появи на бял свят точно на 24 декември, след като няколко дни държа майка си и баща си Илия в напрежение. Ражда се точно в 21:30ч. с перфектни мерки – 3200гр., 50 см.

Пловдивският ортопед Панче Димитриев стана баща на близнаци. Д-р Димитриев съобщи радостната новина в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм. Д-р Панче Димитриев, който е известен с екстравагантния си стил на обличане, сподели снимка, на която се виждат крачетата на бебетата. Момченцето носи името Филип, а момиченцето - Атина.

Пловдивският бизнесмен Кирил Йовнов и неговата съпруга Мариела Бояджиева се сдобиха с второ дете. Красивата половинка на Кирил го дари с момиченце на 10 януари.

Бизнесменът Кирил Търев и половинката му Гергана Добревска също станаха родители. Малката принцеса Александра проплака в пловдивска болница на 14 юни. Дамата се роди с перфектни мерки -  3 килограма и с дължина 51 см. 

Пловдивският рапър Никола Дринков, по-известен като „DRINK” стана баща за пръв път. Бебето е момиченце и носи името Никол Никола Дринкова, написа в профила си майката на детето Мартина Касарова, която е заедно с рапъра от близо 10 години.

Бисера и Юра Месропян станаха родители за втори път на 5 май тази година. Родителите вече имат двама сина, които носят имената Артур и Микаел.

Божидар и Виктор пък са новите попълнения в отбора на мениджъра на Център "Частно банкиране" на ДСК - Пловдив Кристина Атанасова. На 3 май тя стана майка на две прекрасни момченца. Близнаците се родиха в пловдивска болница.

Адвокатът Георги Колев стана дядо за втори път. Неговата дъщеря Надя Колева го дари с второ внуче - момиче, което носи името Джорджия.

Джулиана Гани стана майка за втори път на 16 януари. Тя роди момче, което носи името Кай, като това е първото дете на плейметката от новата й любов - полицая Теодор Гецов. Припомняме, че тя има още един син Давид от бившия си мъж Илиян.

Тази година певицата Камелия стана майка на 52 години. На 16 април тя публикува снимки на бебето и благодари на всички, които са помогнали за раждането. "Честит Великден. За нашето семейство е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ. Имаме си бебе. Благодаря на всеки помогнал за раждането ти, мило наше ВСИЧКО...", написа певицата. Не е имало информация певицата да е бил бременна, а в няколко интервюта през годините е споделяла, че е имала тежки изживявания в опитите да имат дете с половинката си Цветин. Не стана ясно дали детето е износено от сурогатна майка, или да е осиновено.

На 19 септември Лена Бориславова стана майка на момиченце. Тя и половинката и Мирослав Иванов кръстиха дъщеря си Деа.

Актрисата и водеща на предаването „Игри на волята” Ралица Паскалева стана майка на син за втори път. Ралица и нейната половинката - волейболистът Теодор Салпаров, имат още един син – 5-годишният Максим.

Златка Райкова тази година дари със син мъжа си Карен. Детето носи името на баща си. Златка има и дете от футболиста Благой Георгиев, който също носи името Благой.

А сред популярните личности, които обявиха, че очакват наследници през предстоящата 2024 година са Ивет Лалова,

 Николета Лозанова, а певицата Десислава ще стане баба.