Изминалата вечер бе истински празник за велинградчани и гости на курортния град. Причина за това стана големият юбилеен концерт на фолклорния изпълнител Янко Неделчев, който отбеляза подобаващо своите 20 години на сцена.

Малки и големи се събраха на площад „Николай Гяуров” във Велинград, за да станат част от музикалното събитие и да се потопят в магията на българския фолклор.

Старт на музикалната програма бе даден точно в 20 часа, а Янко Неделчев зарадва почитателите си с пъстър букет от народни мелодии и авторски композиции. Колоритни танцови състави също допринесоха за доброто настроение. Водеща на концерта беше Силвия Трендафилова, а част от музикалната програма станаха и пловдивчанките Калина и Невена, които бяха сред специалните гости на тържественото събитие.

Минути преди те да излязат под светлините на прожекторите, концертът бе прекъснат от романтично предложение за брак. Пред пълен площад, на сцената се качи Димитър Попов, който поиска ръката на своята любима Мария.

„Много съм влюбен в едно момиче, много я обичам, тя е моя живот” – бяха първите думи на Димитър. Не след дълго на сцената се качи и неговата избраница, която не успя да скрие емоциите си, след като мъжът на сърцето й падна на колене със златен пръстен в ръка.

Тя непоколебимо отговори с така желаното „да”, а стотици хора от публиката започнаха да скандират „горчиво”.

След този така емоционален момент, концертът продължи с изпълнения на пловдивското дуо Калина и Невена, които вдигнаха всички на кръшно българско хоро със своите песни. Сред гостите бяха още певецът Милко Калайджиев и сестри Диневи.

След финала на концерта, всички гости се отправиха към известен ресторант във Велинград, където празненството продължи с много песни, танци и наздравици до малките часове на нощта.

Само преди няколко дни, талантливите пловдивчанки от дует Калина и Невена се похвалиха и с ново видео към песента „Нико, меанджико”, изпълнена съвместно с известния певец Николай Славеев и бенд.

Момичетата и този път плениха зрителите на малките екрани с изящни тоалети, а красива гледка допълва изцяло видеото. Избора на дестинация за заснемане те оставиха в ръцете на Ники Славеев, който избра уникалния Римски мост в село Ненково, Кърджалийско.