Около 2000 километра е разстоянието между Пловдив и Торино. И ако за пловдивчани италианският град се свързва преди всичко с автомобилите фиат и футболния клуб „Ювентус”, в Торино вече се говори за най-стария жив град на Европа като за бъдещата нейна столица на култура. И всичко това – благодарение на екипа на  Christian of Roma и родните звезди във фризьорското майсторство, които показаха, че тенденциите, модата и фантазията могат да предизвикат интереса и респекта на световната фризьорска общественост. И не само!

Защото след като най-престижното събитие в индустрията на красотата - YOU Hair & Beauty Show, което се проведе в Торино, приключи, в края на един доста натоварен работен ден, българската група осъществи една много емоционална среща. Срещата беше в рамките на ексклузивен коктейл, организиран от господин Марко Петрелли – главен организатор на престижното събитие, което се проведе в един от най-модерните спортни центрове в Торино – Pala Alpitur. На коктейла, на който присъстваха най-значимите италиански и международни стилисти и дизайнери, професионалистите от България, водени от собственика на Christian of Roma г-жа Елена Кристиано, се срещнаха с кмета на Торино - Киара Апендино. И й представиха Пловдив.

„Това, с което ни изненада приятно госпожа Апендино, беше нейната възраст – един доста млад човек, но в същото време успял да създаде позитивно отношение у много граждани на града – изключително отворена, много положителна жена. Подарихме й книги, представящи Пловдив като Европейска столица на културата, с най-значимите му исторически и архитектурни ценности. Разказахме на г-жа Апендино за културата на най-стария жив град в Европа, което особено я впечатли и запали интереса у нея към града под тепетата. Г-жа Апендино прие и нашия специален подарък – албум със забележителностите на Пловдив, и с охота се съгласи да посети града ни”, разказа Мария Данчева от екипа на Christian of Roma.

В рамките на престижното YOU Hair and Beauty Show бе представен и специален банер, изобразяващ най-красивите исторически места в Пловдив, на фона на който всички посетители можеха да си направят снимки. А те не бяха малко!

Всъщност г-жа Кристиано и нейният екип подготвят специално издание на именития Италиански фестивал на красотата и прическата и се надяват г-жа Апендино да  бъде почетен гост на него. Участниците в престижния форум проявиха любопитство и искрено желание да гостуват на Италианския фестивал на красотата и прическата през 2019 година, когато Пловдив ще бъде притегателен център за туристи и гости от цял свят.

Пловдив ги очаква, за да отвърне на гостоприемството им. И да се опита да вплете изкуството и майсторството, през модата и иновациите, до историята и културата на нашия град.

Trafficnews.bg