Лятото е към края си, но не и неистовото желание за купон у мнозина. Всеки петък десетки млади /а и не толкова млади/ пловдивчани се качват на колите си и потеглят към Слънчев бряг, а в неделя фейсбуците на всички са пълни със селфита от Бедрум, Какао бийч и Планет.

Тези, които по една или друга причина не могат да заминат, прекарват нощите в градините на „Плазма гардън“ и „Club W“.  Пловдивските нощни клубове един по един затварят врати - къде за ремонт, къде завинаги. Новият сезон започва след месец, а изненадите за „нощните птици“ тепърва се подготвят.

TrafficNews.bg направи проучване какво предстои през есента и кои заведения ще останат на пазара.

Galaxy

Хитовата дискотека работи, а до края на август там ще гостуват звездите на Пайнер Галена и Преслава. Според наши източници обаче там предстои голям ремонт и през септември клубът ще посрещне гостите си с нова визия.

Хора от бранша коментират, че фейслифтът е очакван, тъй като клубът не е затварял вече няколко години. Други пък изтъкват като причина конкуренцията, която се очаква да се появи в съседство на дискотеката. 

Варненският бизнесмен Валери Ненчев, по-известен като Вальо Главата, който може да кандидатства за Гинес по брой на открити и фалирали заведения, е решил да превърне бившият ресторант „Каляската“  на бул. „Санкт Петербург“ след Метро , в мега клуб. Той вече бил направил един трип до Китай, за да избира обзавеждане.

Междувременно мебелите на „Каляската“ са обявени за продан и събират прах на булеварда. Каква ще е съдбата на поредното начинание на Ненчев предстои да разберем. Историите на „Инкогнито“, „Ликьор“, „Каручката“ и „Каляската“ са печално известни.

Secrets

Клубът, който в продължение на пет години е задължителната дестинация на всеки поп-фолк маниак,  тази есен ще отвори врати на ново място и с изцяло нови интериор и програма. Той ще бъде на мястото на бившия клуб „W“ , а в момента в сградата тече основен ремонт, а на обновената фасада вече се вижда бранда на клуба.

INFIDance

Клубът в „Капана“ затвори по-малко от два месеца, след като отново заработи със старото си име. Студентите обаче заминаха и заведението остана без основната си клиентела. В момента дискотеката е затворена и собствениците имат амбиции да отвори отново наесен.

Club Players

Клубът не работи и няма никакви индикации, че отново ще отвори. След „Папараци“, всички начинания в тази сграда завършват с провал.

Club Billionaire

Някои го наричаха „детска градина“, на други пък им харесваше по-младата аудитория на клуба. Той обаче също е затворен, а бъдещето му е неясно. Сградата до Водната палата, където до скоро се помещаваше заведението, се дава под наем.

Club Pasha Plovdiv

Клубът с най-дълги традиции в нощния живот под тепетата работи на max и няма никакво намерение да затваря. Оазисът за тези , които не искат да слушат чалга, бе обновен преди две години, така че продължава да бъде алтернатива на чалготеките.  Конкурентите му „Вог“ и „Джи клуб“ обаче затвориха за ремонт и ще отворят през септември с нова визия.

Planeta Payner Club

Студентските партита в Планета Пайнер продължават,  участията на „пайнерките“ също. Засега няма информация дали клубът ще претърпи някакъв ремонт.

Пианобаровете

Пианобар "Face to Face" не работи вече месец. Към момента там няма следи от ремонтна дейност. Луксозният "Budas" също затвори врати. Почитателите на българската музика могат да избират между нашумелия "Piano Bar Gatsby ","Quattro Piano Bar".

 

За чревоугодници

Две нови дестнинации за чревоугодници ще се появят скоро под тепетата. В Пловдив влиза столичната верига ресторанти „Рафи“, кръстена на едноименната марка сладолед. Тя ще се намира до Главната, срещу фонтаните пред Общината. Клубът ще отвори врати до края на месеца. 

Изключително луксозен испански ресторант ще изкушава ценителите в бившия магазин „Евмолпия“. Там ще има също нов коктейл бар с градина и частен клуб.  В момента реконструкцията там върви с пълна сила, а хора „от кухнята“ са категорични, че всичко там се прави без компромиси, а вносът от Китай бил забранен.

TrafficNews.bg