Ивана Събева е новата Мис Свят България. 

Ивана е на 16 годишна възраст, родом от град София. Ученичка в 10 клас в 2 СУ „Акад. Емилиян Станев”.

Тя се анимава професионално с модерен балет и актьорско майсторство, владее английски език.

Преборвайки конкуренцията на над 32 кандидатки от цялата страна и като най-младия участник кандидатствал за международния форум, тя ще представи България на 71-то издание на най-големия и реномиран международен конкурс за красота в света - "Мис Свят 2024", пише GlasNews.bg.

Финалът ще се проведе на 9-и март в Мумбай, Индия.

Конкурсът "Мис Свят България" е предназначен за неомъжени жени от 16 до 26-годишна възраст. Титлата се идентифицира с млади български жени с висока културна осведоменост и морални ценности. Освен поддържан външен вид и представително и авторитетно сценично поведение пред публика, ценени качества са липсата на езикови бариери, свободното владеене на английски език, добросъвестното и пристойно поведение. Победителките в конкурса биват разглеждани като достоен пример за подрастващото поколение. За участие в конкурса "Мис Свят България" участничките не трябва да са участвали в откровени видеа и фотосесии от еротичен характер.

"Когато най-големите мечти, започнат да се сбъдват.. С изключителна радост и гордост, официално приветствам новоизбраната Мис Свят България Ивана Събева с аплаузи за постижението! Поздравления! Пожелавам не просто късмет, а небивал успех да съпътства всеки миг в житейското приключение Мис Свят 2024 Индия. Върховете са за покоряване, но не са за всеки, дерзай, скъпа Ивана!", написа в профила си в социалната мрежа Facebook Венета Кръстева - моден експерт и носител на европейски и световни титли за красота.

Снимки: Светослав Ханджийски