В началото на месец ноември ще бъде избрана новата носителка на титлата "Мис България" 2020. Спектакълът на красотата трябваше да се проведе в края на следващия месец, но предвид епидемиологичната обстановка в страната е изместен по-напред във времето. 

Конкурсът "Мис България" 2020 ще се състои на 6 ноември в столицата и ще протече в три тура, като се очаква един от тях да бъде тематичен и свързан с COVID-19, но организаторите все още не разкриват какво точно ще представлява той. 

Подготовката на момичетата ще протече в Банско. Красавиците ще бъдат в курорта от 3 до 5 ноември и ще се отдадат на усилени репетиции, съчетани с релакс в популярен хотел, споделят организаторите пред Trafficnews.

Към момента все още не се знае колко точно ще бъдат участничките в дефилето, тъй като продължават да текат кастинги.

На официалната страница на "Мис България" 2020 вече са представени няколко от кандидатките, сред които и пловдивчанката Симона Хорозова, която грабна титлата "Мис България - Пловдив".

20-годишната красавица бе избрана за най-красивата пловдивчанка на 2020 година на бляскава церемония в Bushido Club в началото на октомври.

Симона Хорозова е завършила Езикова Гимнзия “Пловдив”. Говорик английски и немски език. Учи втора година бизнес администрация в университета в Кьолн, Германия. От малка тренира тенис и плуване, а от скоро и фитнес. Благодарна е на нейното семейство и приятели, че са винаги до нея и я подкрепят.

Най-красивата пловдивчанка за 2020: Чарът е в това да си различенСимона Хорозова е на 20 години, учи бизнес администрация в Германия и не е фен на пластичната хирургия

Сред представените до момента претендентки са и 22-годишната Джулиана Бутракова от гр. Пазарджик, както и Цветелина Маркова – Мис Варна 2020.

Джулиана е завършила интериорен дизайн в Хьонефос, Норвегия. Говори английски, норвежки и френски език. Студентка е втора година, специалност Медии и журналистика в УНСС, София. Хобито и е футбол, тъй като е футболен съдия и се надява един ден това да бъде и професията и.
 
 
Цветелина Маркова е на 19 години, с ръст 175см и мерки 88-60-87. Варненката е завършила ВТГ "Георги Стойков Раковски" със специалност „Икономика и мениджмънт”, а в момента е първа година студентка в Икономическияуниверситет - Варна със специалност “Маркетинг”. През свободното си време обича да спортува и да чете книги от различни жанрове. Но най-голямата и страст е модата. От шест години Цвети е професионален модел, с множество участия в модни събития, фотосесии и благотворителни кампании.