Тя е чаровна, умна, амбициозна и естествена. Именно тези нейни качества и донесоха титлата "Мис България-Пловдив". 

Представяме ви Симона Хорозова, която впечатли публика и жури на бляскава церемония в Bushido Club през изминалия уикенд, когато навръх 20-ия си рожден ден бе обявена за най-красивата пловдивчанка на 2020 година.

Тя е живото доказателство, че въпреки хилядите спекулации с конкурсите у нас, естествената красота все още е високо ценена, успява да вземе връх над пошлостта и дефилира навсякъде. Защото именно тя ни прави уникални и различни.

Симона е българка - такава, каквато повечето от нас искат да помнят - горда като планината и поела тайните на вековете. Тя е смела и решителна и желае да усети живота отвъд всичко помпозно, като използва титлата си, за да "служи" по-добре на народа.

20-годишното момиче няма много грим, няма филъри, ботокс и силикон, нито екстеншъни и изкуствени мигли. За сметка на това е горда собственичка на дълга кестенява коса, очи на кошута, нестандартни линии на лицето и тяло, като струна.

Зад гърба си има редица фотосесии и изяви на модния подиум, а през изминалата 2019-а година печели и короната на конкурса „Мис Родопи 2019“.

Това да е само модел обаче не й е достатъчно...

Симона Хорозова учи бизнес администрация в престижен университет в Германия, а миналата година завършва ЕГ Пловдив с немски език.

В момента се е концентрирала главно върху образованието си и не и остава много време за почивка, но когато има такива го запълва с редене на пъзели и лего, тренировки по тенис и плуване. 

Често можем да я засечем и на разходка по Главната, Гребната база или на шопинг в мола.

Какво още разказа пред Trafficnews.bg най-красивата пловдивчанка за 2020 година, прочетете в следващото интервю:

- Как се чувстваш като притежателка на короната „ Мис България – Пловдив” 2020? Промени ли те тази титла?
 
- Чувството е страхотно! Цялото изживяване, дългите репетиции, новите запознанства, всичко е много вълнуващо. Не бих казала, че ме е променила, а и все пак имам титлата от едва седмица.
 
 
- С какво според теб впечатли жури и публика?
 
- Може би най-вече с усмивка и присъствие. Участвала съм и в други конкурси и ревюта и имам опит на сцената.
 
- А кога стъпи за първи път на модния подиум и какво почувства?
 
- През 2016 година на едно благотворително ревю. Помня единствено, че бях много притеснена и исках просто да излезна на сцената и да се свършва, но после ми липсваше цялото това вълнение.
 
 
- Къде и какво учиш и успяваш ли да съчетаваш успешно учението с модата?
 
- Уча бизнес администрация в университета в Кьолн. Успявам, но е трудно, когато през по-голямата част от времето съм в Германия.
 
 
- Вълнуваш ли се за предстоящата изява в конкурса „Мис България”?
 
- Разбира се! Все пак това се случва веднъж в живота. Надявам се с останалите момичета да се разбираме, а и да се представя на ниво.
 
- Родителите ти подкрепят ли те в това твое начинание? Имаш ли истински приятели?
 
- Да, моите родители винаги са били зад гърба ми. Имам тесен кръг от приятели, които са ми по-близки. С повечето от тях се познавам от над 10 години и мисля, че щом приятелството ни се е задържало толкова време, въпреки разни караници и несъгласия, трябва да е истинско.
 
 
- Имаш ли си половинка и ако не, вярваш ли в истинската любов?
 
- Все още нямам и вярвам да, но още не съм я изпитала.
 
 
- Как минава един твой ден?
 
- По принцип не съм от ранобудните, но ако имам лекции или тренировка сутринта ми се налага. Следобедите най-често прекарвам навън с приятели, излизаме по кафенета или ресторанти, но е трудно да се съберем всички, защото всеки учи на различно място или има други ангажименти. Не обичам да си лягам рано и почти всяка вечер заспивам докато гледам някой филм.
 
 
- Как се грижиш за атлетичната си фигура и цялостен външен вид?
 
- Най-вече със спорт. Не съм спазвала хранителни режими, не обичам да се ограничавам какво да ям. И разбира се нормалните козметични процедури за едно момиче.
 
 
- Какво мислиш за пластичната хирургия?
 
- Не съм голям фен на пластичната хирургия. Всеки човек е роден различен и точно в тези различия е нашият чар.
 
- Има ли модели, които те вдъхновяват?
 
- Фен съм на моделите от старата генерация като Наоми Кембъл, Жизел Бюндхен, Сидни Крауфорд. За мен те показват как трябва да изглежда и да се държи един истински модел.
 
 
- Коя е суперсилата, която би искала да притежаваш?
 
Да чета мисли. Би било много полезно да знам какво си мисли отсрещния човек по всяко едно време. А и ще е от голяма помощ при изпити.
 
- Има ли нещо, от което се страхуваш и какво е то?
 
- Мисля, че най големият ми страх е самотата. Мога да бъда сама, дори понякога предпочитам, но не искам да се чувствам самотна.
 
 
- Какви са твоите цели оттук нататък и какво ти предстои ?
 
- Предстои ми конкурсът “Мис България”, а в по-далечен план и да завърша успешно образованието си.
 
И едно кратко интервю:
 
Първото нещо, което правя сутрин е… да си спра алармата
 
Никога не излизам от вкъщи без… телефон
 
Любимата дреха в гардероба ми е… дънки и тениска
 
Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… кежуал
 
Последният път, когато плаках беше… не помня, сигурно някой филм
 
Последното нещо, което търсих в Google беше… топ 10 страшни филми 2020
 
Парфюмът, който отлично ме описва е... YSL Black Opium