Окръжният съд в Плевен спря кавърверсията на „Моя страна, моя България“ и глоби автора ѝ с 5 000 лв. 28-годишният Кристофър Галовски, по прякор Фараона, от град Кнежа направи своя версия на песента на Емил Димитров, а синът на естрадната легенда заведе дело.

Магистратите постановиха, че „Моя страна, моя… Германия“ вече не може да се излъчва и изпълнява и трябва да бъде свалена от всички платформи, където все още я има.

Пред камерата на NOVA Галовски сподели, че историята с песента му му е подействала положително, въпреки че ще трябва да си плати.

„Всъщност, за 5000 лв., тази реклама, която ми направиха – мисля, че си струва. Даже, бих дал още толкова, за да ме поснимат още два-три месеца”, казва музикантът.

Той твърди, че е имало опит да се разберат със сина на Емил Димитров извънсъдебно. „Имах обаждания от тях, но сумата, която искаха, беше много по-голяма от тази, която съдът определи да заплатя”, казва Фараона.

Самоукият музикант от Кнежа, все пак си е взел урок и не прави кавъри, а работи над авторска песен. Първо обаче ще си плати дължимото на Емил Димитров-син.