Българката, която удари умопомрачителните 68 милиона евро от лотарията „Ла Примитива” в испанското градче Кинтанар дел Рей, Куенка, се казва Гошка. Щастливката е на 61 години и живее в Испaния от 16 години със съпруга си, двете си деца и трите внучета, пише в. „Телеграф”. Сънародничката ни говори съвсем малко испански, но всяка събота пробвала късмета си в местния лотариен пункт.

Този понеделник следобед Гошка излязла от дома си, за да отиде в пункта на лотарията в градчето, където била свикнала да проверява дали е ударила „нещо”. И това „нещо” се оказали точно 67 988 532,11 евро, или втората най-голяма печалба в историята на играта.

„Тя беше дошла да провери билета си и остана изненадана от печалбата. Жената беше дошла, без да знае, че е късметлийка”, разказва собственичката на лотарийния пункт Хосефа Солер пред испанската медия ABC.

Любопитен факт е, че екип от телевизията точно тогава отишъл в градчето, за да разкаже историята на печелившата, без да знае точно коя е тя. Точно тогава самата късметлийка минала покрай телевизионерите, без да подозира за късмета си. Когато от лотарията й казали, че е станала милионерка, сънародничката ни си помислила, че това е шега. След това започнала да плаче и веднага телефонирала на близките си. Съпругът й и един от синовете й са шофьори на камиони и непрекъснато са по пътищата.

Когато българката се обадила на сина си, той бил на път за Португалия. Щом чул радостната вест, мъжът направил обратен завой и заявил, че няма да ходи в Португалия.



Една от внучките на жената коментира, че все още не може да осъзнае как дъждът от милиони се е изсипал върху семейството. „Цялата треперя. Не мога да повярвам. Богати сме! Спечелихме!”, възкликна момичето пред испанските медии.

Баба му купила печелившия билет миналата седмица за 5 евро с 5 позиции, чиито числа били избрани автоматично. Печелившата комбинация е 34,28,30,11,32 и 24.

Това е втората голяма печелба на лотарията. Повече е спечелил само късметлия от Барселона, който е прибрал 101 724 559,10 евро.

Почти по същото време, когато българката е отишла в Испания, Хосефа Солери и сестра й Сара са започнали работа в лотарийния пункт в Кинтанар дел Рей. Хосефа си спомня, че другата голяма печалба, която са дали, е била от 77 милиона песети или 462 000 евро, която е 140 пътипо-малка от печалбата на българката.

Кметът на Кинтанар дел Рейкоментира, че в градчето, в което живеят едва 8000 души, от събота е настанала истинска революция. Местните били щастливи, че в този селскостопански район някой е спечелил толкова пари.

Наградата на българката обаче ще бъде реално само 54 милиона, тъй като финансовото министерство на Испания по закон прибира 20 процента от лотарийните печалби.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg