Елена Атанасова грабна победата като Тил Линдеман в 10 лайв на „Като две капки вода“ тази вечер. Водещите Димитър Рачков и Герасим Георгиев – Геро посрещнаха осемте звездни участници, а също така и един много специален гост.

Към експертното жури в състав Хилда Казасян, Димитър Ковачев-Фънки, Веселин Маринов и Любо Киров тази вечер се присъединява световната звезда Ал Бано Каризи. Всички те, като част от журито, ще имат нелеката задача да оценяват невероятните музикални изпълнения и превъплъщения на осемте участници. Но за първи път Рулетката на късмета отреди на Наско от Б.Т.Р. да имитира италианската звезда под неговия зорък поглед, пише Нова.

В предишния девети лайв на „Като две капки вода“ победата отиде при Християна Лоизу, с безкомпромисната й имитация на един от най-разпознаваемите родни гласове. Тя плени зрители, жури, ментори и останалите участници с изпълнението на хита „Едерлези“ на Софи Маринова. Във временното класиране все още начело са Влади Зомбори и Наско от Б.Т.Р., но останалите позиции все още се променят.

Първи на сцената, с привилегията да отрие шоуто, излиза Иво Аръков, на когото се падна задачата да се преобрази в атрактивния вокал на италианската рок банда Maneskin Дамяно Давид. Актьорът изпълнява песента от втория им албум „I Wonna Be Your Slave“, от 2021 година, която описва двойствеността в любовните взаимоотношения. Парчето на италианската сензация от Апенините  дебютира директно в Топ 10 за сингли в Обединеното кралство. Видеото към клипа на победителите от Евровизия е изключително провокативно и представя еротично воайорско шоу, в което забранените желания стават реалност.

Втори от асансьора на сцената излиза Панайот Панайотов, който влиза в обувките на световноизвестният изпълнител Stevie Wonder, носител на 26 награди Грами. Изпълнителят успява да разтопи сърцата на всички с песента „Isn’t She Lovely“, която е създадена при раждането на дъщеря му Айша Морис. Интересен факт е, че оригиналната песен, записана от слепият певец, започва с първия плач на бебето му, записан по време на раждането, а също така и всички инструменти, с изключение на някои клавишни партии, се свирят от Уондър.

Шоууто продължава с водача във временното класиране Владимир Зомбори, на когото Бутонът на късмета отреди да влезе в обувките на Стивън Тайлър – вокалът на Aerosmith. Рокгрупата е считана за една от най-значимите и определящи за развитието на хардрока и вече над 50 години на сцена. Влади изпълнява сърцераздирателната балада „I Don’t Wonna Miss a Thing“, която е част от саундтрака към блокбастъра „Армагедон“. Песента всъщност е написана Даян Уорън, създала едни от най-великите любовни песни в историята на музиката, но е вдъхновена от любовната история между Барбара Стрейзънд и Джеймс Бролин.

Мария се преобрази в американската рапърка Cardi B и изпълнява песента й „I Like It“. Хип-хоп парчето е заредено с много латино настроение, а според класациите на Rolling Stone е сред най-добрите летни песни на всички времена. Белкалис Марленис Алманзар, по-известна като Cardi B, е американска рапърка, певица, актриса, танцьорка и телевизионна личност. Тя е втората рапърка с песен на първо място след Лорин Хил и първата, чиято песен седи повече от една седмица в класацията на Billboard.

Християна Лоизу се изправи пред едно от най-големите си предизвикателства да влезе отново в мъжки образ, в един от тримата братя Гиб популярната австралийско-британска група Bee Gees. Победителката в предишния лайв изпълнява диско хита „Staying Alive“, което е част от саундтрака на филма „Треска в събота вечер“. Групата Bee Gees е една от най-нашумелите банди от втората половина на ХХ век и е определяна като машина за хитове. Саундтракът към филма "Треска в събота вечер", в който братята взимат сериозно участие, минава над 40 милиона продадени копия. Това е най-продаваният албум, преди да бъде надминат от Thriller на Майкъл Джексън. Те са единствената група в историята на попмузиката, която пише, продуцира и записва шест поредни хита, стигнали номер 1. Те имат 16 номинации за "Грами" и девет спечелени статуетки. Bee Gees са включени в Залата на славата на композиторите и Залата на славата на рокендрола.

Джулиана Гани имитира един от емблематичните и моментално разпознаваеми гласове – този на суперзвездата Miley Cyrus. Риалити звездата излезе под светлината на прожекторите с поп, рок парчето „Midnight Sky“ и успява да въвлече публиката в бляскав диско апокалипсис. Песента е секси, цветна, експериментална, с невероятен женски заряд и вдъхновена от дрезгавите гласове на Стиви Никс, Джоан Джет и Деби Хари.

Елена Атанасова има трудната задача да смени“ пола си, за да се превъплъти в образа на германската хеви метъл легенда Тил Линдеман и да изпълни хитовото парче Benzin на Rammstein. Тежък рок и множество пиро ефекти са характерни за любителите на тежкия рок.

Честта да имитира Ал Бано пред самия него тази вечер бе отредена на Наско от Б.Т.Р. Той ще изпълни песента, създадена и възпяваща щастието „Felicita“, създадена през далечната 1982 година, когато дуетът Ал Бано и Ромина Пауър са на гребена на вълната. С тази песен те се явяват на фестивала Сан Ремо, където остават втори. Но парчето се харесва на слушателите и то превзема италианските и европейските класации. Само за два месеца от нея се продават над милиони копия. Видеото към нея е заснето в Ленинград, където двойката е на лодка, пътуваща по река Нева.