Ед Шийран ще има концерт на стадион „Васил Левски“ на 31 август 2024 година. Събитието е част от турнето „+ - = ÷ x“ Mathematics в Азия и Европа, съобщават организаторите от Fest Team.

Предстоящата обиколка на двата континента е първа от 2019 г. насам, а европейските концерти са продължение на миналогодишната му визита на Стария континент.

„Новините идват непосредствено след супер успешното му турне в САЩ, където Ед постави множество рекорди по посещаемост, включително – на стадион SoFi в Лос Анджелис и стадион MetLife в Ню Джърси, като на последния – артистът направи рекорд по най-голяма посещаемост на концерт в САЩ за един ден в историята“, разказват от Fest Team.

Само през тази година Шийран издаде два албума - "-" (Substract) и Autumn Variations, като и двата достигнаха до №1 в целия свят. И двата албума, резултат от работата на певеца с Аарон Деснър от The National, получиха изключително позитивни отзиви от критиката и публиката.

Първият концерт е на 27 януари в Осака, Япония. Следват Тайван, Тайланд, Сингапур, Малайзия, Индонезия, Филипините, Индия, Полша, Унгария, Чехия, Литва, Хърватия, Сърбия, Румъния, Бахрейн, Дубай, Кипър, Малта и Тенерифе.