Сватбеният сезон е вече тук! Заедно с него, в мислите на бъдещите младоженци изникват безброй въпроси, сред които и така важният – Кое е най-подходящото място, където да отпразнуваме подобаващо така важния ден?

Сред късметлийските булки се нарежда Виктория Любенова - вече Атанасова, която заедно със съпруга си от години живее в Норвегия, но сватбата си избира да направи в родната България.

Фотограф: Димитър Яков 

Изборът на локация за провеждане на събитието се оказва изключително труден, а съобразно още редица  важни условия – почти неосъществим. Така, един ден, заедно с мъжа на сърцето й решават да "отскочат за едно капучино " до Марково и хоп… пред очите й се открива перфектното място – простор, зеленина, неповторима гледка… същинска приказка! Това е Парк и СПА Хотел Марково - най-подходящото място за незабравима сватба край Пловдив и не само.

Как протече подготовката за сватбата на младото семейство, кое в Парк и СПА Хотел Марково ги впечатли най-много и кои са моментите, които ще запомнят завинаги, вижте в следващото интервю:

- Как решихте да изживеете най-щастливия си ден именно в България?  

- Тук отговарям кратко: Независимо къде живеем, ние си оставаме българи. Родината ни е една - там са нашите семейства и близки, нашите корени. Никога не е и ставало дума за сватба някъде другаде.

Фотограф: Димитър Яков 

- Как разбрахте за Парк и СПА Хотел Марково и кое Ви впечатли най-много?  

- За Парк и СПА Хотел Марково разбрахме от моите родители, които предишната година са били на сватба на същото място - похвалиха ни кухнята. Изборът на хотел/ресторант е много труден. Имахме важни условия, с които да се съобразим - трябваше ни място, което да има хотелска част (за гости от чужбина и извън Пловдив), да има детски кът, също така и да разполага с украса (все още не бяхме сигурни дали ще ползваме услугите на агенция). Плюс, а не условие беше наличието на басейн /спа за гости, които остават повече дни. Всъщност, важен фактор беше и мястото да е в града. Затова и в началото не обърнахме внимание на препоръката на родителите ми и изключихме Марково от списъка с възможни локации. Оказа се, че местата, които покриват критериите ни не са много, а и някои вече бяха резервирани за желаната дата.  Бяхме в България за много кратък период и разполагахме с броени дни да изберем място за сватбата. Срещнахме се с различни хора, които бяха с дежурна усмивка, разговори по протокол, погледи "отвисоко" - сухота и тотална липса на топлота и приветливост. Как тогава, мислех си, ще споделя с тях този важен за мен ден? Решихме  да  "отскочим за едно капучино " до Марково. Първо впечатление: простор, зеленина, въздух около хотела  (впоследствие се оказа и интересна снимачна площадка с неповторим залез!!).

Влизаме вътре -  страхотен детски кът,  учтив и приветлив персонал. Въпросните  десетина километра извън града вече нямаха никакво значение. За голяма наша изненада строяха нов ресторант, който изглеждаше обещаващо. Датата беше свободна и нямаше какво повече да го мислим.

Най-много се впечатлих от отношението, разбирането и професионализма, които срещнах в лицето на мениджърите. Разбира се веднага след това се нарежда и визията на ресторантите и възможностите, които комплексът предлага.  Получих свобода на действие. Почувствах се като у дома. Избрахме перфектното място.

"Студио Видеоклип"

- Как протече подготовката и кое Ви вдъхнови да създадете украсата? 

- Подготовката ... тук си говорим за поне 9 месеца сериозна работа. Все още си пазя тефтера (ТефтерЪТ), който започва с 3 страници точки, подточки, подтиренца и прочие, организирани под заглавието "Планиране" и още 4 такива с "Всичко необходимо". За човек, който няма никакъв опит в организирането на събития, още по-малко сватби, трябваше да се презастраховам с всякаква налична информация, що съществува из нета.  През целия процес неизменни мои съветници бяха прекрасните ми мама и кака, без които не бих се справила!  И сега си спомням думите на сестра ми по повод несигурността ми дали ще успея без агенция - че най-сладката част е в подготовката! И се оказа права! Това беше Моят ден, моят момент. Ние, а не някой друг, бяхме помислили за всеки един детайл. Връщайки се назад си спомням, че започнах да купувам неща, които много ми харесват, ала без да имам първоначална идея точно как ще ги комбинирам.  Не искам да давам "свежи идеи", но така се случи при мен. Събирах си, с много внимание и грижа, една по една частите от голям пъзел, който още не бях виждала сглобен. Целта беше ясна - семпло и красиво.

Окончателната визия се оформи след като видях ресторанта в завършен вид (построен и декориран).  Реших да използвам елемент от стените , който пренесох по масите. Много ни допадна идеята за приемственост. Имахме допълнително  предизвикателство, което спомогна за финалния облик -  украсата трябваше да бъде така измислена, че изпълнението й да е лесно и да не отнема много време. Така на Големия ден, докато ние бяхме на фотосесия,  предварително сформиран екип от родители, близки и приятели, имаше възможността да нареди всичко. Мисля са се справили за по-малко от половин час!

Разбира се украсата е само една част от цялостната подготовка. Имахме значителен брой гости с хотелско настаняване. От колкото по-далече си каните гости , толкова по-трудно се планира логистиката. Наложи се няколко пъти да променяме "финалните" бройки на стаи, гости, дати на пристигане и заминаване... Защото не е толкова просто да дойдете на сватба, ако сте от Швеция, Англия или Норвегия. Точно тук оценихме търпението и професионализма на мениджмънта и целия екип.

Фотограф: Димитър Яков 

- Какви емоции поражда у вас споменът от големия ден?

- Абсолютно щастие! На деня след сватбата си мислехме колко  хубаво би било вместо юбилеи, завбъдеще да си организираме мини-сватби. Разбира се това не е дотам реалистична идея, но да - толкова ни хареса изживяването! Чувствах се много заредена.

Фотограф: Димитър Яков 

- Какво бихте пожелали/посъветвали бъдещите булки?

- Мили момичета, когато големият ден дойде, не позволявайте на нищо и на никого да ви развали настроението! Със сигурност ще има някои непредвидени неща - махнете с ръка и се усмихнете! На нас например ни пуснаха грешна песен на танца с родителите ни. Това не ми попречи да оценя и да се насладя на момента ми с татко.

Пожелавам ви забавна и ползотворна подготовка, грабете с пълни шепи от тези вълшебни емоции! А сватбата - неизбежно ще бъде най-прекрасния ви ден - насладете му се!

Фотограф: Димитър Яков 

Ако и вие искате сватбата от мечтите ви да стане факт, запазена своята дата в Парк и СПА Хотел Марково, който гарантира класа, стил и елегантност и обещава да превърне този специален ден в идеалната сватба и перфектен спомен.

Свободните дати са:

Юли: 7, 14-ти и 20-ти.

Август: 3-ти и 11-ти.

Октомври: 13-ти и 26-ти.

За повече информация и резервация на приказния кът натиснете ТУК.

Зала Bella Donna в Парк и СПА Хотел Марково предлага шумоизолирана и специално оборудвана за целта зала със светли изчистени тонове, модерна визия и усещане за лукс в магическа атмосфера. Ресторантът е с капацитет до 160 места и е предпочитано място за организация на важни събития.

Парк и СПА Хотел Марково е изключително подходящ и за изнесен ритуал сред обширните тревни площи с изгледи към невероятна панорама на града под тепетата или Родопа планина.

Хотелът разполага и с high-class бяла лимузина, с която ще направите паметен не само сватбения си ден, но и моминското си парти.

Свържете се със специалистите на Парк и СПА Хотел Марково, които могат да Ви съдействат с предложения относно музика, украса, танцова програма, фото, видео услуги и всичко, което ви дойде на ум.