Полет на American Airlines от Сакраменто до Чикаго беше отложен през уикенда, след като на борда се качи малък, но много нежелан пътник без билет.  Говорителят на авиокомпанията Лесли Скот потвърди пред SF Gate, че на полет 2672 е забелязан скорпион, който след това е анулиран.

125 пътници, с изключение на насекомото, са свалени от борда и разпределени на други полети, посочва T+L. Смята се, че малкото същество се е промъкнало на борда през нощта по-рано по време на спирка във Феникс, Аризона. След като скорпионът е открит, самолетът е изпратен за техническо обслужване в Далас, Тексас, за да бъде обезпаразитен.

Всъщност, появата на борда на скорпион изобщо не е прецедент. През юни пътникът беше ужилен от насекомо от този вид на борда на полет AeroMexico. Той обаче се отърва без по-сериозни последствия.

През май скорпион беше намерен в дрехите на пътник на полет от Обединеното кралство на United Airlines. За щастие, никой не е ужилен. Отново на полет от Великобритания през април скорпионът изпадна от кошче и един човек попадна под жилото му, но оцеля.

Скорпионите са безгръбначни животни с осем крака, принадлежащи към клас Паякообразни. Най-малките екземпляри са не по-големи от 9 мм, а най-големите достигат до 23 cm на дължина и тегло около 56 грама. Скорпионите са много устойчиви на радиоактивни лъчения, повечето от тях не пият вода през целия си живот и могат дълго време да издържат на глад - някои до година и половина.

Разпространени са главно в тропическите и субтропическите области на Земята, но някои видове се срещат и в страни с умерен климат. Има около 1 700 вида скорпиони, от които само 50 са опасни за хората. Отровата на някои от тях може да доведе до см