Съпругата на бившия финансов министър на кабинета "Сакскобурготски" Милен Велчев- Симона, се оплака във Фейсбук как е била нападната от агресивен лабрадор. Екшънът се разиграл, когато тя разхождала двете си йоркита в Борисовата градина в София.

"Лабрадорът ме блъсна на стълбите и паднах, но това явно не е достатъчно, за да си вържат кучето", написа Симона Велчева и се ожали как в опита да защити двете си йоркита паднала по стълби и наранила гръбнака и ръката си. 

Според съпругата на видния царист, вече крупен бизнесмен, стопаните на лабрадора, който бил без намордник, дошли с голямо закъснение и вместо да се извинят, се държали по-агресивно и от кучето си.  Те твърдели, че нищо особено не е станало.

 Само намесата на охранител от кола на частна компания, който станал неволен свидетел на конфликта, сложила край на агресията на собствениците на лабрадора, които си заминали с кола.

Велчева повикала полиция, а по случая е образувано дознание. Семейството на Милен Велчев искрено се надява собствениците да бъдат открити и да си получат наказанието, за да не пострадат и други.