Жена е припаднала в автобус на градския транспорт в Пловдив, сигнализират пловдивчани до TrafficNews. Превозното средство тип щъркел по линия 36 е било с неработещ климатик и температурата в него е била недопустимо висока.

Очевиден споделя, че малко след 17ч. капацитетът на автобуса, движил се посока кв. „Кючук Париж“, вече бил препълнен. Липсата на работеща климатична система направила пътуването кошмарно:

„Въздух липсва. Стоиш прав и умираш в буквалния смисъл. Потта се стичаше по челата на хората“, разказва пловдивчанинът.

Изведнъж чул трясък и настанала суматоха. Видял, че младо момиче е получило припадък. Останалите пътници се притекли на помощ. По негово предположение на момичето е прилошало в следствие на високите температури и липсата на свеж въздух в градския транспорт.

Той е категоричен, че е крайно време градската управа да вземе мерки посока осигуряване на минимален комфорт на потребителите на услугата. За контрол над услугата говори друг граждански сигнал, постъпил часове по-рано. Пловдивчанка описва ситуация на напрежение, възникнала между нея и кондуктор на градски автобус по линия 24. Във въпросния автобус също липсвала работеща климатична система.  

 „Седалката с трите места зад шофьора бяха свободни и две жени седнахме - и двете на възраст. Бяхме вдигнати от кондукторката, тъй като там била оставена храната ѝ, а даже не сме я попитали може ли да седнем“, споделя потърпевшата.

По думите ѝ след няколко спирки в рейса се качили две млади момичета, които също понечили да седнат на въпросните „резервирани“ места. От страна на кондукторката не последвала забележка, кои зачудило пловдивчанката.

Попитах госпожата защо за тях може, а тя ми отговори, че те били по-ниски и не пречели на шофьора да гледа назад. Оплака се да не ги ядосваме, че и без това едва издържат по толкова часове в тая жега без климатик“, заключва тя. Категорична е, че е крайно време превозвачите да изискват стандарт на отношение от персонала.

Припомняме, че ревностното окупиране на седалките зад шофьора продължава да е чест проблем в градските автобуси на Пловдив. А макар опитите това да се промени и контролира, сигналите от недоволници постъпват ежедневно. 


Номерата на автобуса по линия 24, в който "служебните места" станали повод за спор. 

Спор за „служебно място” агресира шофьор на автобус в Пловдив, нападна пътникДрамата се е разиграла по линия 12

Всеки четвърти автобус в Пловдив е с неработещ климатик, Общината ги глобавя с по 300 леваАвтобусите се спирали и от движение, но превозвачи се оплаквали с липсата на резервни части