Гонките, дрифтовете и среднощните състезания вече станаха запазена марка за етническия квартал „Столипиново” и се приемат като нещо нормалното за късните часове на денонощието. Кулминацията е през уикенда, когато често се организират подобни "развлечения". След като се стъмни се започва със свистене на гуми, форсиране на двигатели и звуци от спирачки. Това са само малка част от нещата, от които се оплакват жителите на квартала.

В махалата вече на няколко пъти бяха организирани нелегални гонки, а участниците са фенове предимно на стари немски возила. Дойде ли петък и събота вечер, множество коли излизат, за да се състезават помежду си, а ентусиазираните рейсъри сами документират състезанията си и гордо позират в социалните мрежи. Любимата платформа на псевдо дрифтърите е Тик-Ток. Притеснителното в случая е, че шофьорите повечето пъти са на не повече от 20 години и явно не осъзнават евентуалните последици от действията си.

Органите на реда знаят за страстта на етническото население в махалата към изпълнения в стил „бързи и яростни” и дебнат за евентуални нарушители, но не винаги успяват да ги уловят в момента на прегрешение. Местата в махалата, позволяващи подобни опасни изпълнения не са много, но шофьорите предварително проучват района и докато едни участват, а други снимат, трети дебнат за полиция.

Конкретното видео е заснето в тъмните часове на миналия уикенд, а мястото е уширението от булевард Марица към махалата.

Посланието написано към видеото в буквален превод гласи „Това, дето ти е в ръцете, гледай да си щастлив с него, защото някои неща може да ги сънуваш”. Каквото и да се има предвид с написаното, явно шофьорът се гордее със способностите си зад волана на БМВ-то и не се притеснява за последствията. А може би, просто се чувствам недосегаем и му харесва да живее на ръба на закона.

Припомняме, че подобни гонки и дръфтове не са прецедент в Пловдив, а състезателите в повечето случаи се сдобиват с фишове за действията си.

Недосегаеми рейсъри дрифтят из Столипиново, сами си документират изцепкитеВ махалата редовно се организират нелегални гонки, най-често в късните часове на уикендите

Столипиново като Монца: Улиците се превърнаха в писти, Ел Патрон се вихриНеобезпокоявани, водачите блокират улиците и по-конкретно „Ландос” и се впускат в луда надпревара