Пловдив... 2019...всяка вечер, всяка Божа вечер. Тези същества са вездесъщи, зли и без морал...12, 1, 2, 3 часа през ноща- Тормоз. Няма кой да ги спре. Писъците на Назгулите са като детска песен!

Това пише в поста си пловдивчанинът Петко Георгиев, който живее в квартал "Тракия" в Пловдив. Колелата по протежението на бул. "Освобождение" в жилищния квартал всяка вечер се превръщат в тренажор на местните дрифтъри, които пилят гумите си на завоите. Освен, че тези дрифтове често завършват с катастрофи, те са изключително шумни и неприятни за живеещите в жилищните блокове в съседство. 

Дрифтовете, шумът и гонките в летните месеци продължават дълго след полунощ. В жегата мнозина са принудени да спят на затворени прозорци, за да се изолират от безобразните списъци. "Понякога по цели нощи не може да се спи, а за разлика от пишлигарчетата с беемвенцата, ние през деня сме на работа" възмущават се хора от квартала. 

Обажданията до 112 не са особено ефективни, защото полицейските патрули идват със закъснение или изобщо не идват. 

 

Бързи и яростни, но не в кината, а на Асеновградско шосе! Близо 200 души гледаха поредната незаконна гонкаЩе вземем всички необходими мерки, за да прекратим тези опасни практики, гарантира новият директор на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.