Случаите с автобуси от градския транспорт стават все по-срещано явление в града на седемте тепета, а напрежението от страна на пътници, шофьори на леки автомобили и пешеходци ескалира с всеки изминал ден.

За поредната потресаваща гледка сигнализира читателка на Trafficnews.bg, която е станала свидетел на безумни действия от страна на шофьор на автобус номер 66 с регистрационен номер РВ 4689 СР

Въпросната ситуация се разиграла вчера, около 19:50 часа на кръстовището на "Гладстон" с булевард "Васил Априлов", посока Търговската гимназия.

Водачът на рейса първо започнал с нервни изблици, докато чакал на червен светофар, и започнал да натиска клаксона, досущ като на сватба. Последвало тръгване с мръсна газ, сякаш от старт линия, на милиметри разстояние от пловдивчанката.

"Профуча на милиметри от мен с мръсна газ! Много искам да попитам въпросния шофьор дали в пространството между ушите си има мозък?" - възмутено пише нашата читателка. 

Тя продължава своите размисли, като се пита дали за секунда водачът на автобуса се е замислил, че с тази скорост нейната 1000-килограмова кола е щяла да изхвръкне като черупка, и още дали си прави сметка, че придвижва хора, а не картофи.

"Навярно и той има член в семейството му, който шофира и някога може да е на моето място? Помисли ли, че можеше това да е моят последен червен светофар? Замисли ли се, че можеше това да е първото ми качване зад волана, след взимане на книжка, и от стрес можеше да завъртя волана нанякъде?" - продължава да се пита момичето от Пловдив. 

Това се случва не за пръв път в града, а е почти всекидневно явление, необяснимото в случая е, че понякога дори градският транспорт да се движи по разписание, кому е нужно това бързане за някакви си 500 метра, застрашаващо живота на околните?

"При такива шумахеровци се движим ние, децата ни, жените ни, мъжете ни, родителите ни... и животът на всеки един е по-важен от някакво разписание на градския транспорт" - завършва своя разказ нашата читателка. 

Trafficnews.bg благодари на читателите си за гражданската активност и подадените сигнали. Ако и вие се сблъскате с някакви нередности, пишете ни на редакторската поща: webmail.trafficnews.bg