Ауди А8 с късметлийски номер РВ7777 РС и пропуск на пловдивската полиция на предното стъкло е спрял на място за инвалиди в подземния паркинг на МОЛ Пловдив.  Читател на TrafficNews.bg ни изпрати снимки на лъскавата лимузина.

Интересното е, че водачът на това ауди е "рецидивист" - преди месец ние показахме как е спрял в пешеходна зона на ул."Отец Паисий". Пропускът, който е поставен на предното стъкло не е за определена зона в града, а важи за територията на областната дирекция на ул. "Княз Богориди".

Съдейки от зачестилите случаи, в които публикуваме снимки на автомобили с полицейски пропуски, които спират на инвалидни места, можем да направим извода, че Областната дирекция на полицията е сключила договор за сътрудничество със Съюза на инвалидите и с предимство  издава талони  на техни членове. Или поне на по-заможните от тях.

За съжаление обаче версията ни се пропуква, тъй като на предните стъкла на привилегированите лица липсват задължителните инвалидни стикери. Другият вариант е собствениците на лимузините да се смятат, че сините зони на паркингите са места, които са оставени специално за тях, а знаците за инвалиди да са направени за заблуда на простосмъртните. Защото като се замислим, каква работа може да има един инвалид в мола? И хората с увреждания, както и кърмещите майки  изобщо не се вписват в лъскавия свят на бутиците.

Да се надяваме, че ръководството на Областна дирекция „Полиция“ ще вземе отношение по казуса и ще глоби нарушителя. А също така, че занапред ще бъдат по-внимателни, когато издават пропуски на бизнесмени.

Още нарушители с полицейски пропуски може да видите ТУК!

И ТУК

TrafficNews.bg