Опасна шахта е капан за шофьорите в Кършияка. Тя се намира на улица „Райна Княгиня”, точно до Френската гимназия. Уличката е малка, но изключително натоварена заради училището, а и близката детска градина.

От близо месец, съоръжението „дебне” за жертви. Капакът е изчезнал безследно, а някой потърпевш е обезопасил с клон. По думите на читатели, които ни предоставиха и снимков материал на самата шахта, често, за да се разминат две коли, едната задължително спира. Водачът изчаква да премине возилото отсреща и тогава минава. Причината – да не се натресе в шахтата.

„Хората слагат клони, треви, кашони. Не един или двама влизат в дупката. Излизат с криви джанти и спукани гуми. Това е поне от месец”, разказаха читатели.

Последните два дни, шахтата е била още по-забележима, благодарение на персонала от близкото заведение. Поставена бе ваза, която да сигнализира на хората за опасността.

„Явно клиентите са се опарили и управата е решила да обезопаси съоръжението, пък и да го направи по-привлекателно. Да се вижда от далеч, да приковава погледите”, допълват пловдивчани.